• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Ensarullah: Bu hafta boyunca ABD, İngiltere ve İsrail’e ait 10 gemiyi vurduk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ensarullah , bu hafta boyunca Kızıldeniz, Umman Denizi ve Hint Okyanusu’nda ABD, İngiltere ve işgal rejimine ait 10 gemiyi vurduklarını duyurdu.

Ensarullah lideri Abdulmelik el-Husi televizyonda yayınlanan konuşmasında, ensarullah güçlerinin bu hafta boyunca Kızıldeniz, Umman Denizi ve Hint Okyanusu’nda ve Akdeniz’e doğru 27 balistik ve seyir füzesi ve insansız hava aracıyla Gazze’ye destek operasyonları düzenlediğini ifade etti.

Ensarullah , bu 10 operasyonun işgal rejimi, ABD ve İngiliz düşmanlarıyla bağlantılı 10 gemiyi ve işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağını çiğneyen şirketlere ait gemileri hedef aldığını aktardı.

Gazze'ye destek gerekçesiyle eylemlerinin başladığı Kasım 2023'ten bu yana ABD, işgal rejimi ve İngiltere'ye ait hedef aldıkları gemi sayısının 129’a ulaştığını belirten ensarullah , operasyonların dördüncü aşama çerçevesinde devam ettiğini, nicelik ve nitelik olarak artmaya devam edeceğini kaydetti.

ABD VE İNGİLTERE'DEN HAVA SALDIRISI

Ensarullah  ait El Mesirah Televizyonu'nda yer alan habere göre, ABD ve İngiltere, Yemen'in başkenti Sana'ya saldırı düzenledi.

Başkentin Sebin ilçesine 3, Senhan ilçesine bağlı Cerban bölgesine 2 ve Uluslararası Sana Havalimanı çevresine 1 olmak üzere 6 hava saldırısı düzenlendi.

Haberde, saldırı ve sonuçlarına ilişkin ayrıntılı bilgi verilmezken, ABD ya da İngiltere tarafından konuya dair henüz bir açıklama yapılmadı.

KIZILDENİZ'DEKİ DURUM

 Ensarullah, işgal rejiminin Gazze'deki saldırılarına tepki gerekçesiyle 31 Ekim 2023'ten bu yana Yemen açıklarında işgal asılı şirketlere bağlı olduğunu belirttikleri ticari gemilere el koyuyor ve bazılarına da insansız hava araçları ve füzelerle saldırıyor.

Ensarullah eylemlerinin ardından çok sayıda gemicilik şirketi, Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı aldı.

ABD, küresel deniz ticareti güvenliğinin tehlikeye girdiği gerekçesiyle 18 Aralık 2023'te bir grup ülkenin katılımıyla Ensarullah güçlerine karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu "deniz görev gücü" oluşturulduğunu açıkladı.

ABD ve İngiltere'nin, Yemen'de kontrollerinde bulunan bölgelere saldırısı üzerine ensarullah , bu iki ülkenin tüm gemilerini hedef alacağını duyurdu.  / AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir