• DOLAR 32.605
  • EURO 35.149
  • ALTIN 2447.108
  • ...
24 gündür sınır kapıları kapalı tutuluyordu: Gazze'den açıklama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilal Hikmet Yeşilbudak

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, emperyalist ABD yönetiminin desteğini alan siyonist israilin Gazze Şeridi'ne insani yardım ve akaryakıt girişini engellemesi nedeniyle bölgede su, gıda, ilaç krizinin şiddetlenmesine karşı uyarıda bulunuldu.

Açıklamada, "İsrail ordusunun, Refah Sınır Kapısı'nı işgal etmesi ve Kerem Ebu Salim'i kapatmasının üzerinden 24 gün geçti. İnsani yardım girişlerinin engellenmesi, 22 bin hasta ve yaralının tedavi için yurt dışına çıkışına izin verilmemesi ciddi insani krize neden oldu." ifadeleri kullanıldı.

Bölgenin çok ciddi insani felaketle karşı karşıya olduğu vurgulanan açıklamada, bundan siyonist israil  ve ona destek veren işgal ortağı ABD'nin sorumlu olduğu belirtildi.

Siyonistlerin sınır kapılarını 24 gündür kapalı tutmasının, ABD'nin desteğiyle soykırıma maruz kalan Gazze Şeridi'nde su, gıda ve ilaç krizini derinleştirdiği, ciddi bir kıtlık tehlikesi doğurduğu ifade edildi.

Gazze'de 2 milyondan fazla kişinin insani yardımlarla hayata tutunduğu, işgal rejiminin saldırıları nedeniyle ev geçindiren çeyrek milyon insanın işini kaybettiği, nakit akışının durduğu, tüm bunların açıkça kıtlık tehlikesini körüklediği bildirildi.

Siyonistlerin sivillere baskı unsuru olarak ilaç, akaryakıt ve tüp girişini de engellediğine dikkat çekilen açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki fırınların yüzde 98'inin tüp bulunmadığı için hizmet veremediği, tüm bunların insanlığa karşı suç olduğu vurgulandı.

İşgal saldırılarında 700'den fazla su kuyusu hizmet dışı kaldı

İşgal rejiminin saldırıları nedeniyle 700'den fazla su kuyusunun hizmet dışı kaldığı, açlık ve susuzluğun gittikçe derinleştiği belirtildi.

Yaşanan bu açlık, katliam ve soykırım ile sivil yerleşim yerlerinin, altyapının, su kaynaklarının, kanalizasyon ve elektrik şebekelerinin ve hayatı doğrudan etkileyen tüm sektörlerin kasıtlı olarak hedef alınmasının, siyonist srailin ve ABD'nin insani ve ahlaki imajını tamamen yok ettiği kaydedildi.

Uluslararası topluma, Gazze'deki insani felaketi durdurmak için harekete geçme çağrısında bulunuldu.

İşgal terörünün 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 328'i çocuk, 10 bin 171'i kadın olmak üzere 36 bin 224 Filistinlinin şehit olduğu, 81 bin 777 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir