• DOLAR 32.704
  • EURO 35.296
  • ALTIN 2442.269
  • ...
Köpek saldırısı sonucunda tam tamına 20 ameliyat geçirdi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pursaklar ilçesindeki Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Koca, 11 yaşındayken, 29 Kasım 2021'de okul dönüşü Mimar Sinan Mahallesi Altın Caddesi'ndeki boş arazide başıboş köpeklerin saldırısına uğradı.

Yürüme mesafesindeki evine zamanında gelmemesi üzerine ailesinin ve öğretmenlerinin aramaya başladığı Enes Koca, etrafında köpeklerin gezindiği boş arazinin üzerinde baygın bir şekilde amcası tarafından bulundu.

Vücudunun her bölgesinden ısırıldığı için kaldırıldığı Pursaklar Devlet Hastanesinden tam teşekkülü bir sağlık merkezinde tedavisi yapılması amacıyla Ankara Bilkent Şehir Hastanesine sevk edilen Koca, burada, uzun bir yoğun bakım sürecinin ardından 3 yılda farklı yerlerinden 20 cerrahi operasyon geçirdi.

Şu an 14 yaşında olan lise 1. sınıf öğrencisi olan Koca, uzun süre yaşadığı travmayı atlatmaya çalışırken, hala sokakta yürürken başı boş köpeklerin tedirginliğini yaşıyor.

Tedavi sonrasından köpeklerin ısırarak kafa derisine zarar verdiği için saçlı deri tedavisi devam eden Koca, sol diz bölgesinde sinirlerinin zarar görmesi nedeniyle de yürümekte zorlanıyor.

Köpeklerin, oğlunun sol bacağına ve kafa derisine büyük zarar verdiğini aktaran anne Koca, şöyle konuştu:

"Onu o şekilde görmek canımı çok yakıyor. Enes gerçekten saçlarını çok seven bir çocuktu. Kendi saçlarıyla barışık bir çocuktu. Çocuğunun karşısında acı çektiğini görmek bir anne için çok acı verici bir şey. Benim çocuğumun o kadar acılarına şahit oldum ki, 'o çekmesin de ben çekeyim' dediğim o kadar çok zamanlar oldu. Ben bu acıyla yüz felci geçirdim. Oğlumla ben de yüzüm için fizik tedavi gördüm. Yani bunlar hep Enes'in üzüntüsünden sıkıntısından olan şeylerdi."

"Başka çocuklarımıza ve ailelere zarar gelmesin istiyoruz"

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde 9 Kasım 2022'de sahipsiz köpeklerin ısırması sonucu kuduz olan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 11 yaşındaki Mustafa Erçetin'in kendileri kadar şanslı olmadığına dikkati çeken anne Koca, 3 yıllık tedavi sürecinin eğitim hayatını aksamaya uğrattığı oğlunun vücudundaki kalıcı hasarlar nedeniyle hayalindeki liselere kayıt yaptıramadığını ifade etti.

Saldırıdan önce oğlunun isteği üzerine babasının işyerinde özel bir köpek sahiplendiğini ve tedavi sürecinde de oğlunun hayvanlara karşı oluşacak önyargısının önüne geçmek için iki kedi sahiplendiklerini aktaran anne Koca, hayvanlara karşı olumsuz önyargıya sahip bir aile olmadıklarını vurguladı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir