• DOLAR 32.548
  • EURO 35.265
  • ALTIN 2471.148
  • ...
Hacı adayları: Dualarımız Filistin'le olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2024 yılı hacı kafileleri 9 Mayıs itibariyle kutsal topraklara gitmeye başladı. İnzar Turizm organizatörlüğünde hac ibadetini yapacak hacılar, sabah namazı sonrasında Diyarbakır Havaalanında buluştu.

Organizatörlerin yönlendirmeleriyle son hazırlıklarını tamamlayan hacı adayları, şimdiden hac atmosferinin heyecanını yaşamaya başladı.

Havaalanında duygu ve düşüncelerini paylaşan hacı adaylarının ortak ifadesi Gazze oldu, Filistin'in özgürlüğe kavuşması oldu ve yaklaşık 8 aydır soykırım uygulayan işgal rejiminin yok olması temennileri oldu.

Şahin Elelçi

"İnzar Turizm olarak dualarımızda Kudüs'ü ve Gazze'yi unutmayacağız"

İnzar Turizm olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladıklarını ve 141 hacı adayıyla kutsal topraklara gitmeye hazır olduklarını belirten İnzar Turizm Diyarbakır Şube Başkanı Şahin Elelçi, "Bu coşkuyu, heyecanı ve güzelliği bize lütfeden Rabbimize hamd olsun bir hac mevsimine daha girmiş bulunmaktayız. İnşallah birazdan kutsal topraklara gidecek, gerekli ibadetlerimizi en güzel şekilde hacı adaylarımızla birlikte tamamlayacağız. Rabbimizden isteğimiz selametle tekrardan yurdumuza dönmek ve sevdiklerimize kavuşabilmektir. Mübarek kutsal topraklarına gidemeyen tüm hacı adaylarımıza Rabbim gitmeyi nasip etsin." temennisinde bulundu.

Yaklaşık 8 aydır işgal rejimi tarafından katliamlara maruz bırakılan Gazze'nin durumuna da değinen Elelçi, "İnzar Turizm olaraktan mübarek topraklara gittiğimizde dualarımızda Kudüs'ü ve Gazze'yi unutmayacağız. Elbette oradaki Müslüman kardeşlerimiz için yapabileceğimiz en önemli iş ve görev onlara kutsal topraklarda dua etmektir. Dünya Müslümanları ve İnzar Turizm olarak İslam ümmetine ve hususen Gazze'deki Müslümanları Arafat'ta, Muzdelife'de, Mina'da Cemarat'ta… dualarımızla yalnız bırakmayacağız. Allah şimdiden yapacağımız duaları, menasikleri ve ibadetleri makbul eylesin." dedi.

Alican Timuçin

"Dualarımız Gazze için olacak ve yaklaşık 5 milyon Müslüman aynı duaları tekrar edecek"

Duygu ve düşüncelerini paylaşan hacı adaylarından Alican Timuçin, "14 yıldır bu anı bekliyorum. Çok heyecanlıyız, Allah herkese nasip etsin inşallah. Bugüne kadar okuduklarımız ve duyduklarımızı gidip bizzat göreceğiz ve yaşayacağız. İnşallah hepimiz için çok hayırlı olur. Özellikle dualarımız Gazze için olacak. Onlar şu an zulüm altında, herkesten daha çok onların duaya ihtiyacı var. Yaklaşık 5 milyon Müslüman aynı elbise içinde ve aynı duaları tekrar edecek. Biz inanıyoruz ki zafer Müslümanların olacaktır." ifadelerini kullandı.

Mehmet Aslan

Bu yıl 2'nci haccını yapacak olan Mehmet Aslan, "Rabbim gitmeyenlere nasip etsin. Öncelikli temennimiz Gazze'deki bütün Müslümanlara dua etmektir. Çünkü Gazze ümmetin iftiharı ve gururudur. İnşallah en kısa zamanda israil ve uşaklarını yok edecekler. Bir gün gelecek ki Kudüs'e de aynı ziyaretler başlayacaktır." şeklinde konuştu.

Abdulkadir Gümüş

"Oraya gittiğimde aileme, ümmet-i Muhammed'e ve Filistin'e dua edeceğim"

Yaklaşık 15 yıldır bugünü beklediğini belirten Abdulkadir Gümüş ise şunları söyledi:

"Kura sonuçları 5 ay önce açıklandı ve son iki aydır heyecandan işe gidemiyordum. Bu duyguyu hissetmeden anlaşılamaz. Farklı bir atmosfer. Peygamber Efendimizin yanına gittiğimizde öncelikle Gazze ve Filistin'deki mazlumlar için dua edecek, yakaracağız ve o yakarışlarımızı Rabbimize ileteceğiz. Allah herkese oralara gitmeyi nasip etsin." diye belirtti.

Medine Taş

Yaklaşık 12 yıldan bu yana bugünü beklediğini ve çok heyecanlı olduğunu belirten Medine Taş, kura sonuçları çıktığında ilk başta inanamadığını, sonradan da çok heyecanlandığını ifade ederek orada Gazze için dua edeceğini sözlerine ekledi.

Gülbahar Arslan

Dilinden dua ve temennileri eksik olmayan Gülbahar Arslan, "Bu yol Allah ve Resulü 'nün yoludur. Allah ümmet-i Muhammedi af-u mağfiret etsin. Oraya gittiğimde aileme, ümmet-i Muhammed'e ve Filistin'e dua edeceğim. 14 yıl önce eşimle beraber hacca başvurduk. Eşim geçtiğimiz yıl vefat etti. Bu sene yalnız gideceğim." şeklinde konuştu.

Sultan Ezme

Tekerlekli sandalyede hac ibadetini yapacak olan Sultan Ezme ise "15 yıldır bugünü bekliyordum. Oralara gitmek, ayaklarım üzerinde gezmek istiyorum. Gazzeli Müslümanların zulümden kurtulması için dua edeceğim. Allah zalimleri yok etsin." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir