• DOLAR 32.71
  • EURO 35.433
  • ALTIN 2486.424
  • ...
SON DAKİKA
İngiliz ordusunun, Gazze savaşı sırasında İşgalci İsrail'e 60 uçuş yaptığı ortaya çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Askeri ve istihbarat kurumlarının çalışmalarına ilişkin araştırma haberleri yapan İngiliz Declassified UK'in sitesinde yer alan habere göre, İngiltere'den İşgalci İsrail'e Ekim 2023'ten bu yana yapılan 60 askeri uçuşun çoğunluğu, Güney Kıbrıs'ın Limasol kenti yakınlarında "egemen üs" statüsünde bulunan Akrotiri (Ağrotur) Hava Üssü'nden gerçekleşti.

Bu uçuşların amacı belirsizliğini korurken, 7 Ekim'den önceki 6 ay içinde İşgalci İsrail'e Akrotiri'den herhangi uçuş kaydı bulunmadığı aktarıldı.

İngiltere Savunma Bakanlığı, bu ay İsrail'e yapılan her Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) uçuşunun amacı sorulduğunda, "RAF tarafından gerçekleştirilen uçuşların amacı, İşgalci İsrail'le diplomatik temaslarda bulunan bakanları ve üst düzey yetkilileri taşımak için kullanılan uçakları içermektedir." yanıtı verildi.

Bakanlık, bu uçuşların hangi kargoları taşıdığına dair tam açıklama istendiğinde ise, "7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'e inen RAF'a ait uçaklar, diplomatik ve savunma angajmanlarını yürüten bakanlar, yetkililer ve İngiltere Silahlı Kuvvetleri personeli tarafından ve hayat kurtaran tıbbi malzemelerin taşınması için kullanılmıştır." yanıtını verdi.

Öte yandan, Bakanlık, savunma angajmanının neleri kapsadığı ve bu uçuşlarda kaç İngiliz askeri personelinin İsrail'e taşındığına dair ayrıntılı bilgi de vermedi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir