• DOLAR 34.27
  • EURO 37.112
  • ALTIN 3014.853
  • ...
HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Kiraz: İnsanlık nerede?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

Siyonist İsrail'in Gazze'ye  yönelik vahşi saldırıları devam ederken  dünyanın dört bir yanında insanlar saldırıları kınamak için meydanlara çıkıyor. İşgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarının başlangıcından bu yana bir çok protesto eylemine öncülük eden HÜDA PAR bu kez İstanbul'da meydanlara çıktı. 

HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı öncülüğünde '' Gazze'de yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için neler yapmalıyız''  temalı bir etkinlik düzenlendi. İstanbul Topkapı Panorama parkında düzenlenen etkinliğe çok sayıda kişi katıldı. 

İl Kadın Kolları Meryem Kiraz etkinlikte yaptığı konuşmada Gazze'de yaşanan insani drama değinerek şöyle konuştu;

7 Ekim’den bu yana Hür hanımlar olarak Gazze için ağlıyoruz, Gazze için konuşuyoruz, Gazze için yürüyoruz, Gazze için oturma eylemi yapıyoruz. Ancak elimizden başka bir şey ne yazık ki gelmiyor. En büyük silahımız olan dualarımızla onların cihadına destekçi olmaya çalışıyoruz. Elimizden bu geliyor.

7 Ekim’den bu yana Gazze’de büyük bir soykırım var, vahşet var, katliam var, zulüm var, barbarlık var. Açlık, susuzluk, yokluk var. Korku, endişe var.

Maalesef Dünya haklarında da bir şeyler var; ölüm sessizliği var, ölüm uykusu var, ekonomik kaygılarla korkmuş, içine sinmiş, tek kelime edemeyen liderler var.
Zalime karşı “Dur!” diyemeyen insanlık var.

Bu zulmü haykıranların ve tepki gösterenlerin seslerini, feryatlarını, yakarışlarını duymayan içi sızlamayan kör bir anlayış var.

Evet değerli kardeşlerim, biz bugün yine Filistin için Filistin‘deki soykırımı, zulmü dile getirebilmek için bir araya geldik. Bugün zulmün bittiği bir etkinlik ile bir araya gelmeyi hepimiz canı gönülden isterdik. Lakin zulüm bitmek yerine son günlerde katmerleşerek artmaya devam ediyor.

Katledilen çocuklar yüreğimizi dağladı ve “İnsanlık nerede?” sorusunu tekrar tekrar sormamıza neden oldu.

Zira biz diyoruz ki; Ey dünya liderleri söz bitti. Sözün bittiği yerde ne yapılması gerekiyorsa onu yapın. Artık kınamalarınızı duymak istemiyoruz. Siyonistlerin tek anladığı güç silahtır. ”Özelde Sayın cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğana sesleniyoruz “Lütfen artık bu siyonist yahudilere anladıkları dille cevap verin.”

Bizler İnşallah hep beraber fiili ve kavli dualarımızı yapmaya devam edelim. Yapalım ki, Filistin kurtuluşa ersin.

Biliyoruz bu zulüm er yada geç sona erecek  ve dünya veremediği tepkinin ayıbını yaşayacak. Gazze’de çocukların oyunlar oynadığı ve annelerin ağlamadığı günlerin gelmesi için bizler her daim meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Boykota devam edeceğiz. Yetkili mercilere seslenmeye sesimizi duyurmaya çalışacağız.''

Etkinlik, siyonist işgal rejiminin vahşi katliamları sonucu şehit olan Filistinliler ve Gazze'de şanlı direnişini sürdüren Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları için yapılan dualarla sona erdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir