• DOLAR 32.939
  • EURO 35.406
  • ALTIN 2461.814
  • ...
Hamaney Batılı üniversite öğrencilerine seslendi: Ruhunuzu...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Sivi

Yayımladığı mektubunda Ayetullah Hamaney, Batılı üniversite öğrencilerine büyük bir direniş döneminde bulunduğunu, tarihin doğru tarafında durduklarını söyledi.

Mesajında Hamaney, şu ifadelere yer verdi:

"Gençler, sizlere hitap ediyorum; vicdan ve ruhunuzu Filistinli mazlum çocukları ve kadınları savunmaya davet ediyorum. Sevgili gençler; Amerika Birleşik Devletleri'ndeki öğrenciler; bu, size hitap eden bir dayanışma mesajıdır. Tarihin doğru tarafında duruyorsunuz ve bu sizinle ilgilidir. Şimdi sizinle birlikte bu yolda duruyoruz. Şimdi, biz büyük bir direniş cephesi oluşturduk ve bu baskı, ekonomik ablukalar ve siyasi saldırılar altında devletlerin devamlı çabalarıyla ve küresel egemenlik planlarıyla dayanıklılığımızı güçlendirdik. Büyük bir direniş dönemindeyiz ve bu, halkların iradesinin, inancının ve dayanışmasının sembolüdür. Bu direniş, Filistin'in işgalini destekleyen siyonist rejim ve emperyalist politikaların gerisinde duranlara karşıdır. Bu, bir hükümet politikası değil, gönüllü bir dayanışmadır; kendiliğinden ve birlikte bir harekettir ve yüz binlerce insanın direnişini simgeler. Filistin'in bağımsız bir devlet olduğunu bir kez daha vurgulamalıyım; Müslüman, Hristiyan ve Yahudi tarihsel sorunları ve bu uzun süren işgal ve zorbalık dönemini sonlandırmayı amaçlamaktadır."

Filistin direnişinin zulme karşı bir sembol haline geldiğini vurgulayan Hamaney, "Filistinli direniş güçleri, zulme karşı bir sembol haline gelmiştir; binlerce yaralı ve öldürülmüş, evsiz bırakılmış ve köyleri yıkılmış insanlarla birlikte büyük bir travma yaşamaktadır. siyonist rejim, Amerika Birleşik Devletleri'nin desteği ve sessizliğiyle Filistinlilere uygulanan bu vahşeti sürdürmektedir. Bu rejim, Amerika'nın siyasi, ekonomik ve askeri desteğiyle ayakta durmaktadır. siyonist rejim, yalan ve zorbalıkla kurduğu bu rejimi ayakta tutmak için büyük çabalar sarf etmektedir; ancak Filistin'in direnişi, haklı mücadelesi ve adaleti asla unutulmayacaktır. Sevgili gençler; size sesleniyorum; gerçeğin tarafında olun, tarih sizi haklı çıkaracaktır. Filistin'in özgürlüğü ve bağımsızlığına yönelik dayanışma ve desteğinizi esirgemeyin. İnsan hakları, insanlık onuru ve dini değerler adına; Filistin'in topraklarını savunun ve bu zalim rejime karşı durun. Bu, sadece Filistinlilerin değil, tüm insanlığın bir mücadelesidir. Son olarak, Kur'an'dan bir ayeti hatırlatmak istiyorum. 'Zalimler nerede olursa olsun, adalet ve hak mücadelesi sürecektir.' Allah'ın izniyle, Filistin davası galip gelecek ve zulüm sona erecektir. Hepinize adalet ve barış için dua ediyorum. Allah'ın yardımı hepimizin üzerindedir." ifadelerine yer verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir