• DOLAR 32.852
  • EURO 35.346
  • ALTIN 2496.881
  • ...
Ramanlı'dan destek talebi:  İki şey istiyoruz..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilal Hikmet Yeşilbudak

Teklife göre; "Evrensellik ilkesinin, ilgili kanunda düzenleniş şekline göre bahsi edilen maddede sayılan suçların ülke dışında işlenmesi halinde, failin ve mağdurun vatandaşlığına bakılmadan, failin Türkiye'de bulunması da gerekmeden hakkında Türkiye kanunları uygulanabilecektir. Bu nedenle, belirtilen suçlar, yurt dışında bir yabancı tarafından yabancılara karşı işlenmiş olsa ve kendisi de yurt dışında bulunsa dahi, Türkiye'de cezai kovuşturmaya konu olabilecektir."

Kanun teklifine ilişkin konuşan Ramanlı, "Filistin'de 8 aya yakın süren insanlığa karşı suç var. 10 binlerce masum sivil katledildi ve halen kaydedilmeye devam ediyor. Filistinliler Gazze'den süülrmeye çalışılıyor. Sürülürken de adeta bir soykırıma maruz kalıyorlar. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar, sivil insanların tamamı orada enkazların altında bombaların altında, hatta çadırlarında can vermek zorunda kalıyorlar. Buna karşı bütün dünya sessiz, sadece seyirci. Ülkemizin de özellikle hem Müslüman olmamızdan kaynaklı hem insan olmamızdan kaynaklı olarak bazı adımlar atması gerektiğini defaatle ifade etmiştik." dedi.

"Netanyahu ve çetesiyle ilgili adli hiçbir talimat verilmedi"

Bu kanun teklifiyle neyi istediklerini belirten Ramanlı, "İki şey istiyoruz. Birincisi Netanyahu ve çetesinin Türkiye'de yargılanması, onlar hakkında bir soruşturma açılması ve haklarında yakalama kararı verilmesini istiyoruz. Bunu yasal hale getirecek olan değişiklik nedir? Bunun Meclis kararıyla mümkün hale getirilmesini istiyoruz. Çünkü mevcut düzenlemede, sadece Adalet Bakanlığının talebiyle bu soruşturmalar açılabiliyor. Bütün çağrılarımıza rağmen bugüne kadar Adalet Bakanlığı tarafından hiçbir işlem yapılmadı. Netanyahu ve çetesiyle ilgili adli hiçbir talimat verilmedi. Bunun Meclis'in alacağı bir kararla mümkün hale gelebileceğine inanıyoruz. Meclis'te grubu bulunan bulunmayan bütün siyasi partiler, Filistin konusunda ortak bir iradeye sahiptirler. Filistin masumiyeti ve katil siyonist çetenin varlığı hususunda hiç kimsenin aklında herhangi bir şüphe yok." ifadelerine yer verdi.

"siyonist saflarında Müslüman avına çıkan masumları katleden insanlar var"

Devamında Ramanlı, "İkinci husus çifte vatandaş olup da bugün siyonist saflarında Müslüman avına çıkan, masumları katleden, çocukları ve kadınları gözünü kırpmadan öldüren insanlar var maalesef. Zaman zaman sosyal medyalardan bunları ifşa ettiler ve övünerek bunları paylaştılar. Bu yöndeki çifte vatandaşlığa sahip vatandaşların vatandaşlığının iptal edilmesi, vatandaşlıktan çıkarılması, haklarında adli soruşturma başlatılması, insanlığa karşı suç işleyen bu kimselerin yargılanması ve müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması yönünde bir teklifimiz var. Aynı zamanda bu vatandaşların hem vatandaşlıklarının iptalinin yanı sıra mallarına da el konularak hiç olmazsa bugün maddi imkansızlıklar sebebiyle evlenemeyen gençler için oluşturulacak fona bu malların aktarılmasını öneriyoruz. Önümüzdeki süreçte teklifimiz Meclis Genel Kurulu'na gelecek. Orada da bütün siyasi partilerden elbette ki destek istiyoruz. Bütün milletvekillerinden bu kanunun geçirilmesi için destek bekliyoruz. Bu minvalde çalışmalarımızı vererek inşallah önümüzdeki haftalarda amacımıza ulaşmış olmayı ümit ediyoruz." şeklinde konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir