• DOLAR 32.929
  • EURO 35.219
  • ALTIN 2455.435
  • ...
Araç bakımları yapılmazsa daha büyük maliyet sizi bekliyor olabilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yağmur, çamur, kar, buzlanma gibi zorlu mevsim koşullarında yıpranan araçların güvenli bir sürüş için lastik kontrolü, fren sistemi, filtre değişimi, rot-balans ayarı, akü kontrolü, silecek bakımı, yağ değişimi gibi detaylı bir yaz bakımından geçmesi gerektiğini belirten oto sanayi ustaları, araç bakımı hakkında İLKHA mikrofonuna değerlendirmelerde bulundu.

Yaz sıcaklıklarının başlaması ve tatil sezonunun yaklaşmasıyla birlikte bazı vatandaşlar kendi araçlarıyla çıkacağı uzun yolculuklar için hazırlıklara başladı.

Araç sürücülerinin yolda herhangi bir sorun yaşamaması için önceden tedbir alması gerektiğine dikkat çeken oto tamir ustası İsmail Erez, yolculuk yapacaklara "bakım" uyarısında bulundu.

"Kontroller yapılmazsa sürücü yolda kalabilir ve kaza yapabilir"

Havaların sıcak olmaya başlaması ve yaz tatillerinin de yaklaştığına dikkat çeken Erez, "Araç sürücüleri uzun yola çıkmadan önce araçlarını bakıma götürmelerini tavsiye ederim. Yok, şayet bakım ve kontroller yapılmazsa sürücü yolda kalabilir ve kaza yapabilir. Hem ekstra masraf hem de ailece mağdur olunabiliyor. Bir aracın ortalama bakım ücreti bin 500 ila 3 bin 500 lira arasındadır. Bu bakımlar yapılmadığı takdirde bir motor arızasında bu maliyet 100 ila 120 bin arasında ortaya çıkabilir. Özellikle aracın alt takımları, balata, lastikler, hava filtreleri, şanzıman yağları, yağ bakımı, su kontrolü yapılmalı. Çünkü sürücü aracıyla yolda kalmak istemiyorsa herhangi bir ustaya götürüp kontrol ettirmeleri her zaman faydalıdır. " şeklinde konuştu.

"Uzun yola çıkmadan araç bakımları yaptırılmalı"

Yaz sezonun başlamasıyla araç sürücülerinin uzun yolculuklara çıkma ve tatillere gitme oranının arttığına dikkat çeken araç bakım sevisi işletmecisi Ömer Bilben, "Müşterilerimize tavsiyemiz mutlaka uzun yola çıkmadan önce araçlarının periyodik ya da ağır bakımlarını kontrol ettirmeleri gerekiyor. 2 bin lira civarında olan bir bakımın yapılmaması durumunda araç yolda kaldığında en yakın mesafedeki bir ilden buraya kadar sadece çekici parası yaklaşık 5-6 bin liradır. Tabi arıza maliyeti hariç. Bin liralık bir parçanın değiştirilmemesi sonucu çıkan arızada 20 bin liraya kadar çıkan bir maliyet verebiliyor. Bundan dolayı araç sürücüleri kesinlikle araçlarının periyodik bakımlarını gözardı etmemeleri gerekiyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir