• DOLAR 32.705
  • EURO 35.178
  • ALTIN 2450.465
  • ...
ABD'nin işgal çetesine yardımı ve Gazze'ye destek farkı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Soykırımcı siyonistlerin 237 gündür devam eden saldırılarında 36 binden fazla kişi şehid olurken, ABD askeri anlamda işgal rejimine koşulsuz desteğini sürdürüyor.

ABD'nin, işgal rejimine  Gazze'de binlerce kadın ve çocuğu katlettiği saldırılar karşısında sağladığı yardımlar, Filistin'e verilen göstermelik destekle karşılaştırıldığında devede kulak kadar bile olmuyor.

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ve ABD Kongre Araştırma Servisi (CRS) verilerine göre, ABD'den en çok yardım alan ülke siyonist rejim. 1946-2023 yılları arasında ABD, işgal rejimine ekonomik ve askeri alanlarda toplam 297 milyar dolar yardım yaptı. Mısır ise 167 milyar dolarla ikinci sırada yer aldı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Gazze'ye insani yardım ulaştırılması için acil adımlar atacağını duyururken, işgal rejimine de yıllık 4 milyar dolar yardım yapmaya devam edeceğini açıkladı.

Times of Israel gazetesinin internet sitesinde yayımlanan bir rapora göre, ABD'nin bu yardımı 2028'e kadar sürdürmesi planlanıyor ve işgal rejimi bu yardımı askeri amaçlar için kullanacak. Raporda, ABD'nin işgal rejiminin füze ve roket savunma sistemlerinin ikmali için toplam 5,2 milyar dolar, gelişmiş silah sistemlerinin satın alınması için ise 3,5 milyar dolar yardım onayladığı belirtildi.

Ayrıca, işgal rejimin silah üretimini artırmak için 1 milyar dolar daha hibe edildiği ve diğer savunma ürünleri için 4,4 milyar dolar ayrıldığı ifade edildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir