• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Deyr el-Belah'ta su krizi artıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci rejimin 7 Mayıs'ta kara saldırısı başlattığı Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinden üç haftada yaklaşık 1 milyon Filistinli göç etmek zorunda kaldı.

Gazze'nin orta kesiminde, temel ihtiyaçların bulunmadığı ve çöp dağlarının oluştuğu Deyr el-Belah'ta hayat mücadelesi veren çok sayıda yerinden edilmiş Filistinli içme suyu veya temizlik için kullandıkları tuzlu suya erişebilmek için her gün kent sahilindeki arıtma tesisine akın ediyor.

Söz konusu arıtma tesisine sadece Deyr el-Belah'tan değil çevre bölgelerden de Filistinliler geliyor. Han Yunus'un batısındaki Mevasi bölgesinden gelen Filistinliler, kısıtlı miktarda temiz suya erişebilmek için uzun mesafeler katediyor. İnsanlar, diğer bölgelerdeki Filistinlilere su ulaştırmak için kurum ve derneklerin tankerlerini doldurduğu arıtma tesisi önünde saatlerce beklemek zorunda kalıyor.

İşgal ordusunun, yaklaşık 8 aydır havadan saldırılarını ve karadan işgalini sürdürdüğü, sınır kapılarına saldırarak insani yardım girişini büyük ölçüde engellediği 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde çoğu birden fazla kez olmak üzere zorla yerinden edilen 2 milyon Filistinli su, gıda ve ilaç sıkıntısı başta olmak üzere çeşitli krizlerle mücadele ediyor.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir