• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
İşgal bombaları Ramallah'ın merkez pazarındaki onlarca dükkanı yaktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

El Bireh Belediyesi, işgal kuvvetlerinin sabah saatlerinde şehre düzenlediği baskın sırasında atılan gaz bombalarının Hisbah ve El Bireh Ticaret Kompleksi'nde büyük bir yangına neden olduğunu açıkladı.

El-Bireh Belediye Başkan Vekili Rubin El-Hatib, yangının ticaret kompleksinde sebze, meyve, kıyafet, ayakkabı, tatlı, ev aletleri ve diğerlerinin satıldığı 100'den fazla dükkan ve tezgâhta yangına neden olduğunu bildirdi.

Hatib, işgalin sivil savunma ekiplerinin olay yerine ulaşmasını bir saatten fazla engellediğini, bunun da yangının büyüyerek komşu bina ve dükkanlara sıçrayarak büyük maddi kayıplara neden olduğunu belirtti.

Sivil Savunma Teşkilatı da Ramallah, Kudüs ve Eriha'daki ekiplerinin, işgal kuvvetlerinin Ramallah ve El Bireh şehirlerindeki ana pazara yönelik saldırıları nedeniyle çok sayıda dükkanda çıkan yangını söndürmek için çalıştığını duyurdu.

Sivil Savunma, yayınladığı raporda, yangının ahşap sebze arabalarında çıktığını ve bazı dükkanlara sıçradığını belirtti.

Sivil Savunma, yangınların 3 saatlik çalışmanın ardından yüzde 80'in üzerinde bir oranla kontrol altına alındığını belirterek, tamaman söndürülmesi için zaman gerektiğini bildirdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir