• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2451.15
  • ...
Gençlerden yöneticilere çağrı BATILI GÜÇLERDEN DEĞİL ALLAH'TAN KORKUN!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nizamettin Aşkın

Sabahattin Zaim üniversitesinden okuyan yüzlerce öğrenci, Halkalı'da bulunan merkez kampüste Gazze'ye destek vermek, siyonist rejimi telin etmek amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Kampüs bahçesinde üniversite rektörü ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı.

"HEM ÜMMETİ MUHAMMED HEM DE İNSANLIK İÇİN ÇOK ÜMİT KIRICI ÇOK DRAMATİK BİR SÜRECİ YAŞIYORUZ"

Öğrencilerden Tahir Kıyağan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Ahmet Cevat Acar, "Gazze'de devam eden soykırımın 8'inci ayındayız. Refah'ta sığınmacıların olduğu bir kampa siyonistlerin saldırısı sonucunda onlarca kardeşimiz şehit oldu. Gerçekten hem Ümmeti Muhammed hem de insanlık için çok ümit kırıcı, çok dramatik bir süreci yaşıyoruz. Bu süreçte özellikle Gazze'de, Myanmar'da, Doğu Türkistan'da, Afrika'nın değişik yerlerinde binlerce kardeşimiz zalimler tarafından katlediliyor. Öncelikle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

"AVRUPA ÜLKELERİNİN İNSAN HAKLARINDAN, HUKUKTAN NE ANLADIĞINI HEP BERABER İBRETLE İZLİYORUZ"

Gazze'deki durumu açık hapishane olarak tanımlayanların olduğunu ancak bunun çok ötesine geçtiğine tüm dünyanın şahit olduğunu belirten Acar, "Özellikle dünyaya nizam verme iddiasında olan, bilhassa Amerika ve Avrupa ülkelerinin insan haklarından, hukuktan ne anladığını hep beraber ibretle izliyoruz. Cenabı Hak, bazen şerleri hayra tebdil eder. İnanıyoruz ki bu zulüm ve şerden de başta Müslümanların uyanması ve tutum takınması, tevhidi bir yaklaşımı benimsemesi konusunda, kardeşliğimizi hatırlama konusunda inşallah hepimiz için hayırlara vesile olur." diye konuştu.

“AMERİKA'DAN, İSRAİLDEN, AVRUPA'DAN, RUSYA'DAN, ÇİN'DEN DEĞİL, ALLAH'TAN KORKUN”

Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Oğuzhan Aslantaş, "Yüzyıla yakın süredir İslam topraklarını işgal ederek, kadın, yaşlı, çocuk demeden katlederek, habis bir kanser gibi büyüyen katil israil, 26 Mayıs Pazar akşamında bir kez daha cani bir devlet olduğunu açıkça göstermiş bulunmaktadır. Yıllardır Gazze'de soykırımda bulunan siyonist israil, 26 Mayıs günü yeni bir caniliğe imza atmış ve Filistin halkının haklı direnişleri karşısındaki başarısızlıklarını unutturmak için Refah’ta onlarca Filistinliyi bombalarla yakarak şehit etmiştir. Katil israil bir yandan tüm dünyanın gözü önünde katliamlarına, saldırılarına, asimile çalışmalarına, işgale ve apaçık zulümlerine devam ederken, diğer yandan İslam ülkeleriyle normalleşme adımları atmaktadır. Buradan başta ülkemiz olmak üzere tüm Müslüman devlet yöneticilerine ikazda ve açık çağrıda bulunuyoruz. Amerika'dan, israilden, Avrupa'dan, Rusya'dan, Çin'den değil, Allah'tan korkun, Allah'tan korkun, Allah'tan korkun, Allah'a güvenin, ahiretinizi düşünün. Bu normalleşme adımlarını bir kenara bırakın. Tarihinize bakın, inancınıza sarılın! Müslüman ülkelerle iş birliğini geliştirin. Sorunlara birlikte çözüm arayın! İslam birliğini ikame edin. Tüm Müslümanların izzet ve şerefini korumaya çalışan kardeşlerimize omuz verin." dedi.

"DÜNYEVİ KAYGILAR GÜTMEDEN BU DAVANIN BİRER FERTLERİ OLACAĞIMIZA HEP BİRLİKTE SÖZ VERELİM"

Dünyanın dört bir yanında Filistin'e olan desteğin arttığını belirten Aslantaş, "Artık dünyanın dört bir yanı Filistin'dir. Titreyen her yürek, haykıran her dil Filistin için eylemdedir. Bizler bu davayı sadece yüreklerde ve dillerde değil, hayatımızın her alanında, şu an içerisinde bulunduğumuz kampüsümüzde, yarın içerisinde bulunacağımız iş yerimizde ve yetiştireceğimiz nesillerde yaşatmak zorundayız. O zaman, bugünü bir milat bilip, Aksa'nın bahçesinde, özgür Filistinli kardeşlerimizin evlerinde tekrardan bir araya geleceği güne kadar, durmadan, yorulmadan, inancımızı kaybetmeden ve dünyevi kaygılar gütmeden bu davanın birer fertleri olacağımıza hep birlikte söz verelim." diye konuştu. Üniversitede ayrıca, geliri Filistin'e gönderilmek üzere 2 gün sürecek olan kermes kuruldu. (İLKHA)

“SİYONİSTLERE ANLADIKLARI

DİLDE CEVAP VERİLMELİ”

Ağrı Kudüs Platformu tarafından protesto gösterisi ve basın açıklamasında, işgalci siyonistlerin son Refah katliamı başta olmak üzere Gazze'de devam eden soykırımlar telin edildi, işgalcileri durdurmanın tek yolunun fiilen harekete geçmek olduğu vurgulandı.

AĞRI

Kentte faaliyet yürüten STK'ların bir araya gelerek oluşturduğu Ağrı Kudüs Platformu öncülüğünde Gazze için eylem düzenlendi. Meydan Camii'nde akşam namazında bir araya gelen vatandaşlar, önce meşaleli bir yürüyüş gerçekleştirdi. Meşaleli yürüyüş esnasında vatandaşlar sık sık tekbir getirdi, "Vur vur HAMAS vur israile vur", "Kahrolsun israil", "HAMAS'a selam direnişe devam" sloganları atıldı. Cumhuriyet Caddesinde son bulan yürüyüş sonrası burada basın açıklaması düzenlendi. Basın metnini grup adına Hakan Yıldırım okudu.

"SİYONİSTLERİN ANLADIĞI TEK DİL SİLAHTIR"

İşgalci rejimin son Refah katliamına işaret eden Yıldırım, "Uluslararası Adalet Divanı’nın saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını bombalayan siyonistlerin anlayacağı tek dilin silah olduğu da net bir şekilde bir kez daha ortaya çıkmıştır." dedi. Filistin direnişinin kahraman mücahitleri karşısında acziyetin zirvesini yaşayan siyonistlerin, savunmasız sivillerden intikam almaya çalıştığını vurgulayan Yıldırım, "Filistin direnişinin geçtiğimiz günlerde onlarca israil askerini esir almasıyla Gazze’de yeni bir darbe alan siyonistlere karşı artık söz bitmiştir. israil rejiminin zalimliğini, caniliğini ve katilliğini konuşmak artık beyhudedir. Bundan sonra yapılması gereken tek bir şey vardır ki; o da siyonistlere karşı fiilen harekete geçmektir. Sekiz ayı aşkın bir süredir Siyonistlere direnen Gazze halkının da Filistin direnişine destek olmak için meydanları dolduran vicdan sahiplerinin de tek isteği siyonistlere karşı anladığı dilden yanıt verilmesidir. Bu bağlamda İslam ülkelerinin liderlerine büyük bir sorumluluk düşmektedir. Zira israil rejiminin kınamalardan, sözlü tepkilerden anlamadığı ve bu tutumu umursamadığı gayet açıktır." ifadelerine yer verdi. Yıldırım, "Gazze’yi desteklememek cihattan kaçmaktır. Siyonistlerin Kudüs, Aksa ve Filistin’e yönelik saldırıları Müslümanların savunma cihadı yapmasını gerektirmektedir. Müslüman halkın elinden geldiğince seferber olması, elindeki tüm imkânlarla düşmana saldırması veya düşmanın ve destekçilerinin elçiliklerine giderek protesto etmesi farzdır." dedi. Eylem, İsmail Akdağ’ın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

“ARTIK DÜNYANIN DÖRT BİR YANI FİLİSTİN'DİR”

Marmara Üniversitesi öğrencileri işgal rejiminin Refah’ta düzenlediği soykırımı telin etmek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

Ali Tarhan

İşgal rejiminin "2371 BLOK" adını verdiği ve 4 gün önce güvenli bölge olarak nitelediği Refah bölgesine sığınan Filistinli sivilleri yakarak şehit etmesine tepki gösteren Marmara Üniversitesi öğrencileri, basın açıklaması düzenledi. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii önünde bir araya gelen öğrenciler sık sık işgal rejimi aleyhine direnişin lehine sloganlar attı.

"TİTREYEN HER YÜREK, HAYKIRAN HER DİL FİLİSTİN İÇİN EYLEMDEDİR"

Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Muhammet Taha İpek, "Artık kınama zamanı geçti; üniversitelerde, kampüslerde, dersliklerde, meydanlarda ve ulaşabildiğimiz her yerde kalben buğz etmenin ötesine geçip, harekete geçmenin zamanıdır. Haksızlığın karşısında susmaktan korkan üniversiteli kardeşim! Biliyoruz ki, artık dünyanın dört bir yanı Filistin'dir. Titreyen her yürek, haykıran her dil Filistin için eylemdedir. Bizler bu davayı sadece yüreklerde ve dillerde değil, hayatımızın her alanında, şu an içerisinde bulunduğumuz kampüsümüzde, yarın içerisinde bulunacağımız iş yerimizde ve yetiştireceğimiz nesillerde yaşatmak zorundayız. O zaman, bugünü bir milat bilerek, Aksa'nın bahçesinde, özgür Filistinli kardeşlerimizin evlerinde tekrardan bir araya geleceğimiz güne kadar, durmadan, yorulmadan, inancımızı kaybetmeden ve dünyevi kaygılar gütmeden bu davanın birer fertleri olacağımıza hep birlikte söz verelim." dedi.

"İLK ADIMIMIZ, DÜNYAYI SERMAYESİYLE YÖNETEBİLECEKLERİNİ DÜŞÜNEN BİR AVUÇ SİYONİSTE DERS VERMEK OLSUN"

İpek, "Bir Müslüman, bir insan olarak verdiğimiz bu sözü yerine getirebilmek adına, atacağımız ilk adımımız, dünyayı sermayesiyle yönetebileceklerini düşünen bir avuç siyoniste ders vermek olsun! Özellikle, üniversitemiz içerisinde bulunan, kantinlerimizi zulme ortak hale getiren markaları tıpkı, Allah Resulünün yapmış olduğu gibi, Müslüman ve insan olmanın verdiği sorumluluk gereği boykot edelim. Bizler sözümüzü verdik ne bir başımızayız ne de yalnızız." şeklinde konuştu.

"EYLEMLERİMİZ ÇIĞ GİBİ BÜTÜN MECLİSLERİ SARACAK VE BÜTÜN DEVLETLER FİLİSTİN'İ ÖZGÜR BİR DEVLET OLARAK TANIYACAK"

Bütün dünya ve bütün insanlığın zulme karşı bir arada olduğunu hatırlatan İpek, "Eylemden ne olur demeksizin, her gün ve her saat Filistin için ribatta olan insanlık, devletleri harekete mutlaka geçirecektir. Bunun örneği geçtiğimiz hafta, 3 Avrupa ülkesi olan İrlanda, İspanya ve Norveç'in Filistin'i özgür bir devlet olarak tanımasıydı. Bundan sonra ne olacak biliyor musunuz? Biz inanıyoruz ki, bu eylemlerimiz çığ gibi bütün meclisleri saracak ve bütün devletler Filistin'i özgür bir devlet olarak tanıyacak. Ancak, bu bir son değil! Aksine yeni bir dünyanın başlangıcıdır. Ve biz yine inanıyoruz ki bundan bir sonraki gerçek, başkenti Doğu Kudüs değil, bizatihi Kudüs'ün kendisi olan ve içerisinde herkesin barış içinde yaşadığı Filistin devletidir. Yürüdüğü zaman ayağına Kudüs gücü gelen kardeşim! Asla zafere olan inancın azalmasın. Seni bu temenni ile selamlıyor ve sözünü bir biat bilip bu sözünü gerçekleştirinceye kadar yolundan dönmeyeceğine emin olarak Allah'a emanet ediyor, buradan Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversitelerde gerçekleştirilen eylemlere selam gönderiyoruz. Zafer yakındır ve zafer inananlarındır." ifadelerini kullandı. Basın açıklaması okunan dua ile nihayete erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir