• DOLAR 32.83
  • EURO 35.284
  • ALTIN 2455.333
  • ...
​ Xanikê şehidleri kabirleri başında yad edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

29 Mayıs 2015 tarihinde köylerine gelen HDP'li bir gurubun silahlı saldırısı sonucu katledilen HÜDA PAR Cizre İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şerif Şimşek ve İdil İlçe Teşkilatı üyesi Abdulcelil Talayhan, şehadetlerinin 9'uncu  yılında düzenlenen program ile kabirleri başında anıldı.

Kozluca (Xanikê) köyü mezarlığında yapılan programda dualar edildi, Yasin-i Şerifler okundu.

Düzenlenen anma programına, Molla Kerbela Şanlı, HÜDA PAR, Şırnak İl- ilçe başkanları ve ilçe teşkilatları, şehit aileleri ve yakınları katıldı.

Anma programında konuşma yapan Molla Kerbela Şanlı şehadetin önemine vurgu yaptı.

"Her kim ben müminim diyorsa malını Allah'a satmış demektir, canını Allah'a satmış demektir"

Resulullah Efendimiz ve 124 bin peygamberin şehadete âşık olduğunu ifade eden Molla Kerbela Şanlı, "Bugün burada şehitlerimizin yani başına geldik. Onlar bir bedel ödediler, fedakârlık yaptılar. Biz şehitlerimize muhtacız,  şehitlerimizin şefaatine muhtacız. Onlar Allah u Teâlâ'ya verdikleri sözde durdular ve yerine getirdiler, şehit oldular. Onlar ayetleri okurken bir bir yerine de getirdiler, hayatlarına nakşettiler. Müminlerden öyleleri var ki onlar rablerine verdikleri sözü yerine getirirler. İşte bu kardeşlerimiz, verdikleri sözü yerine getirdi. Bizler de onların yolunda gittiğimizi söylüyorsak onların şehit olduğuna şahidiz bu bizim gönlümüzü rahatlatıyor. Allah Teâlâ ayeti kerimede şöyle buyuruyor  "Ben müminlerin mallarını ve canlarını Cennet karşılığında satın aldım" Her kim ben müminim diyorsa malını Allah'a satmış demektir, canını Allah'a satmış demektir. Eğer sadık müminlerdense mal ve can Allah'ındır der ve onun yolunda mücadele eder. Müminler, Allah Teâlâ'nın yolunda canıyla malıyla hizmet edenlerdir Malıyla canıyla kanıyla teslim olan müminler mükâfatlarının ne olduğunu çok iyi biliyorlar. Şehitler cennette iken keyif ve nimet içinde oldukları durumdan sevdiklerinin ve mücahit kardeşlerinin bu cennetin güzelliğini görmelerini de isterler.  Allah u Teâlâ şehitlerin cennetteki vasıflarına dünyadakilere mücahitlere şöyle buyuruyor, 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz onlar Allah katında rızıklanıyorlar niye buyurmaktadır. Şehadet şerefli bir mertebedir ki Allah hiç kimseye bu mertebeyi layık görmüyor. Resulullah aleyhissalatu vesselam şehadet aşığıydı, 124.000 peygamber şehadete âşıktı. Davamız İslam davası 124.000 peygamberin davasıdır. Resulullah sallallahu aleyhi ve selemin sancağının yere düşmemesi için mücadele ettiği kişi şehitler verdik. Bulunduğumuz asırda sahabeler gibi yola düştük o mücadelenin içine girdik. Sahabelerin başına gelenler 90'larda başımıza da geldi. Bugün Gazze'de kardeşlerimizin başına gelenler İdil'deki kardeşlerimiz gördü, Nusaybin'deki kardeşlerimiz de gördü, Cizre'deki kardeşlerimiz de gördü. Bu yol Resulullah aleyhissalatu vesselam yoludur, bu kervan Bedir kervanıdır, bu kervan Uhud kervanıdır. Elhamdülillah başımız dik alnımız ak şehit Yasinlerimiz var, Turanlar var Riyadlar var." dedi.

Anma programı, şehidler ve Gazze için yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir