• DOLAR 32.657
  • EURO 35.14
  • ALTIN 2447.82
  • ...
Almanya’daki Müslümanlar, hükümete çağrı yaptı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya'daki Müslüman derneklerin çatı örgütü olan Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM),işgal rejimin Refah'ta yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampa yaptığı saldırının ardından Alman hükümetine Gazze’deki vahşeti önlemek için hareket geçme çağrısında bulundu.

KRM’den yapılan açıklamada, işgal rejimin sözde hükümetinin ve ordusunun emriyle yüz binlerce sivilin Gazze Şeridi'nin güneyine kaçtığı ve Refah’ta 1,5 milyondan fazla mültecinin bulunduğuna işaret edildi.

Açıklamada, işgal rejimin sözde hükümetinin, yoğun uluslararası eleştirilere ve Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) kararına rağmen Refah'a yönelik saldırılara devam etmek istediği ve insanları sözde güvenli koruma bölgelerine gitmeye çağırdığı ifade edildi.

İşgal hava kuvvetlerinin 26 Mayıs’ta yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampa hava saldırısı düzenlediğine işaret edilen açıklamada, “Bu saldırılar, ciddi savaş suçlarını teşkil ediyor ve şiddetle kınanmalı.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada insanların sığınacakları güvenli yerin bulunmadığı vurgulandı.

Almanya'da, özellikle aralarında Gazze Şeridi'nde yakınlarını kaybeden çoğu Filistinlinin derin bir üzüntü yaşandığı aktarılan açıklamada, “Almanya hükümeti, gelecekte bu tür vahşeti önlemek için harekete geçmesi gerekiyor." denildi.

Açıklamada, Alman hükümetine Uluslararası Adalet Divanı'nın kararlarının uygulanması ve çatışmaların bir an önce sona erdirilmesi konusunda çaba sarf etmesi için acil çağrı yapıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir