• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi "16'nıcı Geleneksel Basın Buluşması"nı gerçekleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Öğretmenevi'nde düzenlenen 16. Geleneksel Basın Buluşması'nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, yetki bayrağını 10 yıldır ellerinde bulundurduklarını söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi, 15 Mayıs mutabakatlarına göre Adana'da bir kez daha eğitim-öğretim ve bilim hizmetleri alanında yetkili sendika oldu.

2023 yılı Ekim ayında bir ayda 771 üye kaydıyla da Türkiye rekoru kırdıklarını ifade eden Sezer, 10 yıl önce 5 bin 900 olan üye sayılarını bugün yaklaşık 12 bine taşıdıklarına dikkat çekerek, hedeflerinin önce 15 bin üyeye ulaşmak olduğunu daha sonra da tüm eğitim çalışanlarını Eğitim-Bir-Sen üyesi yapmak olduğunu belirtti. Adana'da 30 binin üzerinde eğitimcinin bulunduğunu kaydeden Sezer, özel sektörde düşük maaşla çalışmak zorunda kalan öğretmenlere de sendikalaşma çağrısı yaptı.

Adana'da en fazla üyeye sahip olan yetkili sendika olmaları dolayısıyla 16. Geleneksel Basın Buluşması'nı düzenlediklerini yineleyen Sezer, "Sendikamız 14 Şubat 1992 yılında kuruldu. 32 yıl önce kurulan Memur-Sen'in de öncüsü, lokomotifi Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi olarak 10'uncu kez üst üste Adana genelinde yetkili olmak çok önemli bir başarı, muhteşem bir şey." dedi.

"Tüm eğitim çalışanlarının yanındayız"

Üyeleri olsun olmasın haksızlığa uğrayan tüm eğitimcilerin yanlarında olduklarının altını çizen Sezer, başarılarındaki en büyük etkenin bu husus olduğunu söyledi. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun TBMM’ye sevk edildiğini de hatırlatan Sezer, eksiklerin tamamlanacağına inandığını, bu kapsamda özelikle eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçilmesi ile ilgili teklifin de önemli olduğunu vurguladı.

"Gazze'de katliam var"

29 Mayıs'ın, aynı zamanda İstanbul'un Fetih günü olduğunu kaydeden Sezer, "İstanbul’un Fethi’nin 571. Yıldönümünde olduğumuzu vurgulayarak İstanbul'un fethi ile bir çağ kapandı, bir çağ açıldı. Bu önemli bir başlangıçtı. Başta Fatih Sultan Mehmet olmak üzere fetihte emeği geçen herkese Allah'tan rahmet diliyorum. Bunun yanında 7 Ekim’den itibaren Gazze'de, tabiri caizse katliam var. Bununla ilgili bazı ülkelerden bazen ses çıkmayabiliyor. Ancak bazı ülkeler bu katliama destek veriyor, Amerika gibi. Batı'da bazı ülkelerde ise muhteşem bir uyanış var. Mazlum insanların dinine, diline, ırkına ve cinsiyetine bakılmaz. Bir yerde bir haksızlık varsa, bir zulüm varsa, bir soykırım varsa buradan tüm insanlığın buna karşı çıkması lazım. Bu dünyanın neresinde olursa olsun böyledir ama bu 21. yüzyılda, iletişim çağında, sosyal medyanın revaçta olduğu bir dönemde bu kadar herkesin gözünün içine baka baka Amerika’nın ya da İngiltere’nin, diğer bazı ülkelerin ısrarla destek vermesini kınıyoruz. Orada, son rakamlara göre 35-40 bin Filistinli hayatını kaybetti. Enkazın altında kalanlar da var.” şeklinde konuştu.

Mehmet Sezer'in konuşmasının ardından gazeteciler de gündemle ilgili sorular sordu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir