• DOLAR 32.867
  • EURO 35.169
  • ALTIN 2429.706
  • ...
Yeni Delhi'de sıcaklık rekoru kırıldı: Su kıtlığı uyarısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hüseyin Aydemir
Hindistan Meteoroloji Dairesi (IMD), bugün öğleden sonra Mungeshpur banliyösündeki sıcaklığın 50 dereceye ulaştığını belirterek şehirde rekor sıcaklık yaşandığını duyurdu.
 
 
IMD, "Şiddetli sıcak hava dalgası koşulları" uyarısında bulundu. 
 
 
Sıcaklığın beklenenden dokuz derece daha yüksek olduğunu ve rekorun ikinci gününde kaydedildiğini söyledi. Dün Mungeshpur ve Narela'da en yüksek 49.9 derece ölçülmüş ve 2002 yılındaki 49.2 derecelik rekoru geçilmişti.
 
IMD, özellikle çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar için sıcaklığın sağlık üzerindeki etkileri konusunda uyarıda bulundu. 
 

Uyarıda, 'her yaş için sıcak çarpması riskinin yüksek olduğu' vurgulandı.

Şehir yetkilileri, başkentin su kıtlığı riskiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu. Times of India gazetesinin bildirdiğine göre Su Bakanı Atishi Marlena, savurgan su kullanımının durdurulması için 'kolektif sorumluluk' çağrısında bulundu.

 
 Atishi, "Su kıtlığı sorununu ele almak için birçok bölgede su tedarikini günde iki defadan günde bir defaya düşürmek gibi bir dizi önlem aldık. Bu şekilde tasarruf edilen su paylaştırılacak ve günde sadece 15 ila 20 dakika su temin edilen su sıkıntısı çeken bölgelere verilecek" dedi.
 
 
 

Sıcak hava dalgasının haftalardır amansız bir şekilde devam etmesine rağmen dün ve bugün yaşananlar bölge sakinlerini şok etti. İnsanlar arabalarının direksiyonuna dokundukları için parmaklarının kavrulduğunu ve musluktan kaynar sıcaklıkta su aktığını anlattı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir