• DOLAR 32.647
  • EURO 35.146
  • ALTIN 2450.472
  • ...
Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde 54 bakanlık olan  yeni hükümet kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afrika ülkesi Demokratik Kongo Cumhuriyeti, yeni bir hükümetin kurulmasını geciktiren istihdam konusundaki iç çatışma nedeniyle uzun süredir çıkmazda bulunuyordu.

Kongo Cumhurbaşkanlığı İletişim Direktörü Eric Nyendo gecikmeyle ilgili olarak "İktidar koalisyonundaki farklı partilerin uzlaşmaya varması zaman aldı" dedi.

Önceki hükümette 57 bakan bulunurken yeni hükümet 54 bakandan oluşuyor.

Savunma Bakanı olarak göreve gelen Guy Kabompo Mudiamvita, ülkenin doğusundaki ciddi güvenlik kriziyle nedeniyle kilit bir pozisyonda bulunuyor.

Doudou Vwamba Likende Maliye Bakanı olarak atanırken, Kizito Bakabumba da Maden Bakanlığı ve Kongo'nun dünya çapında önem taşıyan koltan, bakır ve diğer maden rezervlerinden sorumlu olacak.

Yeni hükümetin belirlenmesi, silahlı kişilerin başkent Kinşasa'da Tshisekedi'nin ofislerinin bulunduğu Ulusal Saray'a girmeden önce bir bakanın evine saldırması ve Kongo ordusunun bir darbe girişimini engellemesinden kısa bir süre sonra gerçekleşti.

Yeni hükümetin kurulması aynı zamanda ordunun Kinşasa'nın Ruanda'yı desteklemekle suçladığı 23 Mart Hareketi (M23 olarak da biliniyor) tarafından ele geçirilen toprakları geri almaya çalıştığı Doğu Kongo'da çatışmaların yeniden başladığı bir döneme rastladı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir