• DOLAR 32.571
  • EURO 35.276
  • ALTIN 2468.381
  • ...
Dünyanın en büyük insani yardım ağı Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu başkanı Kate Forbes, Filipinler'in başkenti Manila'da Reuters'e verdiği röportajda, "Yardım sağlamak için ateşkes yapmamıza olanak sağlayacak siyasi bir çözüme acilen ihtiyacımız var." dedi.

Forbes, "Bir fark yaratmaya hazırız. Oraya ulaşabilmemiz gerekiyor ve oraya ulaşabilmemiz için ateşkesin olması gerekiyor." diye ekledi.

Forbes, Refah'taki "korkunç" durumu Şubat ayındaki ziyareti sırasında, işgalci rejimin Gazze Şeridi'nin güneyindeki şehre askeri saldırı başlatmasından aylar önce gördüğünü söyledi.  Forbes, "Yeterli konut yoktu. Su yoktu ve yeterli tuvalet yoktu. Ekipmansız bir hastanemiz vardı... Ne yazık ki korktuğum şey oldu, o da yeterli yiyeceğin olmamasıydı." ifadesini kullandı.

Gönüllü bir kuruluş olan Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu, Gazze'de ambulans ekipleri bulunan Filistin Kızılayı da dahil olmak üzere afetler ve savaşlar sırasında ve sonrasında çalışan 191 kuruluştan oluşan bir yardım ağını oluşturuyor.

6 Mayıs'tan beri Refah'a saldıran ve buradaki sınır kapısını kapatan işgal, yaklaşık bir milyon insanın buradan zorla yerinden olmasına, yüzlerce kişinin şehit edilmesin ve yaralanmasına neden oldu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir