• DOLAR 32.715
  • EURO 35.481
  • ALTIN 2482.133
  • ...
Dünya İslami Uyanış Asamblesi'nden işgal rejiminin Refah saldırısına kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya İslami Uyanış Asamblesi tarafından yayınlanan bildiride, şu ifadelere yer verildi:

"Siyonist rejim, savaşlarda bile uyulması gereken insani kırmızı çizgileri bir kez daha aşarak savaş uçaklarıyla Refah şehrinin kuzeybatısındaki Filistinli mültecilerin çadırlarını hedef aldı ve çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 45'ten fazla Filistinlinin şehit olmasına neden oldu.

Gazze'deki siyonist soykırımın devamında işlenen bu büyük cinayet, hiçbir zaman bir güç göstergesi olmayıp, gaspçı rejimin büyük Filistin karşısındaki çaresizliğinin ve Gazze halkının iradesinin bir göstergesidir.

Filistinli kadın ve çocukların Gazze ve Refah'ta şehit edilmesi acı olsa da daha acı olan, Batılı hükümetlerin ve bazı Arap ve İslam yöneticilerinin bu tür suçlar karşısında sessiz kalmasıdır.

Şüphesiz ABD ve bazı Batılı hükümetlerin Refah'a saldırıda ve yerinden edilmiş kadın ve çocukların öldürülmesinde insanlık tarihinde benzeri görülmemiş bir rol oynaması asla göz ardı edilemeyecek bir suçtur.

Siyonist rejimin savaş uçaklarının Refah'taki Filistinli mültecilerin çadırlarına yönelik son saldırısı, kadın ve çocukların diri diri yakılması, uluslararası tutumların Gazze'ye yönelik saldırıyı durdurmak için işe yaramadığını gösteriyor. Bu nedenle uluslararası, Arap ve İslam meclislerinin bir an önce kınama açıklamaları yapmaktan ve sonuçsuz toplantılardan kaçınmaları ve ırkçı siyonist rejimin Gazze ve Refah'taki ölüm makinesini durdurmak için çeşitli siyasi, hukuki, ekonomik vb. alanlarda pratik ve etkili mekanizmalar kullanmaları gerekiyor.

Siyonist rejimin savaş kabinesinin Gazze savaşındaki yenilgiyi kabul etmekten başka seçeneği yok; Netanyahu'nun iktidarda kalabilmesi için tek seçeneği olan savaşın yıpranması, cani rejimin Gazze'de devam eden yenilgilerini hiçbir zaman telafi etmeyecektir." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir