• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Almanya ve Fransa, Avrupa'nın savunma kapasitesini güçlendirmeyi hedefliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Berlin'in kuzeyindeki Meseberg Şatosu'nda düzenlenen Fransız-Alman Ortak Savunma ve Güvenlik Konseyi Toplantısı'nın sonuç bildirgesinde, "Avrupa'nın savunma kapasitesini artırmak için değişen güvenlik durumuyla başa çıkmak istiyoruz." ifadesi yer aldı.

Bildirgede Avrupa Birliği'nin, güvenlik sorunlarına cevap verebilecek ve uluslararası düzeni destekleyebilecek gerçek bir jeopolitik aktör ve güvenlik sağlayıcısı olması gerektiği vurgulandı.

Paris ve Berlin yönetimlerinin, Avrupa'da daha etkili ve daha hızlı savunma üretimini desteklediği sonuç bildirgesinde, "Avrupa savunma teknolojisi ve sanayi altyapısını güçlendirerek, genel savunma hazırlığımızı artıracağız. Artan tehditler ve güvenlik zorluklarıyla başa çıkabilmek için ihtiyaçlarımıza uygun yetenekler sağlayacağız." ifadeleri yer aldı.

Daha güçlü ve daha yetenekli bir Avrupa savunmasının küresel ve transatlantik güvenliğe olumlu katkıda bulunacağı da vurgulandı.

Fransa ve Almanya, uzun menzilli savunma silahları alanında diğer ortaklarıyla uzun vadeli, kapsamlı ve kapsayıcı işbirliğe girme niyetlerini bir kez daha doğruladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir