• DOLAR 32.553
  • EURO 35.316
  • ALTIN 2468.332
  • ...
ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisinden "Gazze" istifası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Washington Post'un haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Stacy Gilberti, bakanlığın, "israilin Gazze'ye insani yardım akışını engellemediği" yönündeki değerlendirmesinin bir hata olduğunu düşündüğü için bu hafta istifa etti.

Washington Post, haberini, Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteciler ve Göç Bürosu'ndan görevden ayrılan yetkili Stacy Gilbert'in e-postasını okuyan isimsiz iki ABD yetkilisi tarafından sağlanan bilgilere dayandırdı.

Dışişleri Bakanlığı, 10 Mayıs'ta yayınladığı ve Ulusal Güvenlik Memorandumu 20 (NSM-20) olarak bilinen bir raporda, "yardım yetersiz kalsa da" ABD'nin, "şu anda israil hükümetinin ABD insani yardımının taşınmasını veya dağıtımını yasaklamadığı veya başka şekilde kısıtlamadığı" savunuldu.

İşgalci rejimin, ABD tarafından sağlanan silahları kullanmasının uluslararası insani hukuku ihlal edip etmediğini de değerlendiren rapor, ABD'nin "israile silah transferinin haklı olarak devam edebileceği" sonucuna vardı.

Ancak Gilbert, yardım teslimatlarının aslında işgal kuvvetlerin tarafından engellendiği görüşünü savundu. The Washington Post, onun görüşünün yardım ve insani yardım kuruluşlarının büyük çoğunluğu tarafından kabul gördüğünü aktardı.

Ekim ayından beri Washington'da insan hakları konusunda çalışan Annelle Sheline ve Dışişleri Bakanlığı'nın Arapça Sözcüsü Hala Rharitt gibi isimler istifa etmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir