• DOLAR 32.682
  • EURO 35.18
  • ALTIN 2448.64
  • ...
2 Haziran'da hangi ilçelerde seçimler yenilenecek?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

31 Mart yerel seçimlerinin ardından yapılan itirazlar sonucu yedi ilçe ve beldede seçimlerin yenilenmesine karar verildi. Bu ilçe ve belde belediyelerinde yaşayan vatandaşlar 2 Haziran 2024 günü yeniden sandık başına gidecek.

SİVAS-YILDIZELİ-GÜNEYKAYA
Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Güneykaya beldesinde yapılan seçimler de iptal edilmişti. Güneykaya'da 3 sandığın kurulduğu Güneykaya Anadolu Lisesi'nde oy kullanma işleminin ardından yaşanan arbede nedeniyle seçimler yenilecek.

KIRKLARELİ-LÜLEBURGAZ

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesinde de yeniden seçim yapılacak. CHP, 2 sandıkta 2 kısıtlı kişinin oy kullandığı gerekçesiyle itiraz etmişti.

ŞANLIURFA-HİLVAN

Şanlıurfa’nın Hilvan İlçe Seçim Kurulu, ilçe belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ile yeni mahallelerin muhtarlık ve ihtiyar heyeti seçimlerinin iptaline karar vermişti. İlçe Belediye Başkanlığı seçimi, 2 Haziran’da yenilenecek.
 
KAYSERİ-PINARBAŞI

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde de CHP'nin "belediye başkanlığı ve meclis üyeliği seçimlerinin iptali ve yenilenmesi yönündeki kararların kaldırılması" talebini de reddeden YSK, Pınarbaşı ilçesinde seçimlerin yenilenmesine karar vermişti.

AKSARAY-GÜZELYURT

Güzelyurt'ta AK Parti yetkilileri, "kısıtlı seçmenlerin" oy kullandığı gerekçesiyle seçim sonuçlarına itiraz etmişti. İncelemenin ardından itirazı kabul eden kurul, seçimin yenilenmesine karar verdi.

TUNCELİ-MAZGİRT-AKPAZAR

AK Parti, sandık görevlilerince bazı seçmenlere belediye başkanlığı pusulası verilmediği iddiasıyla seçim sonuçlarına itiraz etmişti. İncelemenin ardından itirazı kabul eden İlçe Seçim Kurulu, seçimin 2 Haziran'da yenilenmesine karar verdi.

AKSARAY-MERKEZ-SAĞLIK

Aksaray'ın Merkez ilçesine bağlı Sağlık beldesinde de 'kısıtlı seçmenlerin' oy kullandığı gerekçesi ile AK Parti tarafından yapılan itiraz sonucunda seçimlerin 2 Haziran'da yenilenmesine karar verilmişti.

Kaynak: Cnnturk.com

Bu haberler de ilginizi çekebilir