• DOLAR 34.055
  • EURO 37.974
  • ALTIN 2801.138
  • ...
ABD: İsrail "kırmızı çizgiyi" aşmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı Kirby, günlük basın brifinginde, siyonist işgal rejiminin Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde onlarca sivili şehid etmesini ve ABD yönetiminin bu katliama tepkisini değerlendirdi.

Refah'taki çadır kampa yönelik hava saldırısında aralarında çocukların da olduğu çok sayıda sivilin öldürüldüğünü ve bunun "yürek burkan" görüntülere neden olduğunu söyleyen Kirby, "israil ordusunun, aralarında çocukların da olduğu onlarca masum Filistinlinin ölümüne neden olan hava saldırısının ardından Refah'tan hafta sonu gelen görüntüler yıkıcıydı. Bu görüntüler içler acısı ve korkunç. Bu çatışmanın sonucu olarak hiçbir masum can kaybı olmamalı. Sivillerin ölümü çok trajik ve üzüntü verici." dedi.

Kirby, ABD Başkanı Joe Biden'ın daha önce "israil Refah'a girerse silah yardımını durdurabiliriz" şeklindeki kırmızı çizgisinin aşılıp aşılmadığıyla ilgili sorulara, "israil'in son hava saldırısı, 'nüfusun yoğun olduğu yerlere kapsamlı bir saldırı' olmadığı için ABD'nin 'kırmızı çizgisini' geçmedi. Refah'ta halen kapsamlı bir kara operasyonu olduğunu düşünmüyoruz. israilin Refah'ı büyük birliklerle ezdiğini görmek istemiyoruz. Halen buna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Siyonist işgal rejimi, Refah kentinde yerlerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına 26 Mayıs'ta saldırı düzenlemiş, saldırıda onlarca Filistinli şehid olmuştu.

Savaş uçakları, kampa ABD'den temin edilen en az 8 roketle saldırı düzenlemişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir