• DOLAR 32.614
  • EURO 35.153
  • ALTIN 2450.638
  • ...
Cizre'de 4-6 yaş kurslarındaki 105 çocuk Kur'an-ı Kerim'e geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

100. Yıl Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen programda minikler yıl boyu öğrendiklerini sergileme fırsatı buldu. 

Ailelerin de katıldığı program, bir kurs öğrencisinin Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mealiyle başladı.

Çocuklar daha sonra Kur'an kurslarında öğrendikleri ezan, şiir, dua, kısa sureler, semazen ve çeşitli dallarda yeteneklerini sergiledi. Programda sahneye çıkan 3 çocuğun okuduğu Filistin şiiri takdir topladı.

Programda konuşan İlçe Müftüsü Süleyman Baran,  4-6 yaş grubu Kur'an kurslarının önemine dikkat çekerek, bu eğitim "çekirdekten insan yetiştirme" olduğunu söyledi.

Baran, "Bu eğitimler hem dinimizin emri olan 5 yaşındaki çocuklarımızı İslam'ın temel akidelerini onlara öğretmek hem de daha hayata başlamadan Kur'an-ı Kerim'in o güzelliğini, sünnetin ve İslam'ın değerler eğitimini çocuklarımıza ilmik ilmik nakşetmektir." dedi.

Bugün 105 öğrencinin Kur'an-ı Kerim'e geçtiğini söyleyen Baran, 4-6 yaş grubunda 35 sınıfta 555 öğrencinin eğitim gördüğünü aktardı.  Baran, ayrıca 5 erkek, 3 kız olmak üzere toplamda 8 hafızlık kursunda 1517 öğrencinin aktif olarak eğitim gördüğü bilgisini paylaştı.

Baran, "İlim ve irfan şehri olan Cizre'ye imanlı, ahlaklı, Kur'an'la yaşayıp Kur'an'la kalkan, mili ve manevi değerlerine sahip çıkan bir neslin inşasına biz Diyanet camiası olarak öncülük etmeye hazır olduğumuzu belirtmek isteriz." diye ekledi.

İl Müftüsü Ahmet Dilek ise çocuklarını Kur’an kurslarına gönderen ailelere övgüde bulunarak onlara teşekkür etti.

Programda İlçe Kaymakamı Nazlı Demir de bir konuşma gerçekleştirdi.

Program sonunda Kur'an-ı Kerim'e geçen öğrencilere çeşitli ödüller verildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir