• DOLAR 32.986
  • EURO 35.392
  • ALTIN 2455.644
  • ...
REFAH’TAKİ VAHŞET  İNSANLIĞI AYAĞA KALDIRDI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara

İsviçre'nin Cenevre kentindeki Bel Air Meydanı'nda yoğun yağışın yaşandığı saatlerde bir araya gelen eylemciler, işgal rejimi aleyhinde slogan attı. Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, işgal ordusunun önceki gün Refah kentinde yerinden edilmiş Filistinlilerin kampına düzenlediği saldırıya tepki gösterdi. İsviçre hükümetini de işgal rejiminin Gazze'deki eylemlerine ortak olmakla suçlayan eylemciler, "Gazze'de yaşanan soykırımın durdurulması çağrısında bulunduklarını" belirtti. Gösteride işgalcilere boykot çağrısı da yapıldı.

FRANSA/PARİS

Paris'te Saint-Augustin Meydanı'nda toplanan Filistin destekçileri, işgal rejiminin saldırılarının devam ettiği Gazze'de bir an önce ateşkes sağlanmasını istedi. İşgal rejiminin Refah'ta zorla yerlerinden edilmiş Filistinlilerin kampını bombalamasına tepki gösteren eylemciler, "israil katil, (Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel) Macron suç ortağı", "israil defol, Filistin sana ait değil" ve "Yaşasın Filistin" sloganları attı. Göstericiler ellerinde Filistin bayrakları ve "Selam Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi sana randevu verdi" yazılı döviz taşıdı.

Saint-Augustin Meydanı'nın farklı çıkış noktalarına konuşlanan polis ekipleri, yaklaşık 1,5 saat göstericilerin meydandan çıkmasına izin vermedi. Polis engelline takılan göstericiler önceden belirledikleri istikamet olan işgalcilerin Paris Büyükelçiliğine yürüyemedi. Daha sonra farklı bir istikamet seçen eylemciler, Saint-Lazare Garı yakınlarında işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarında katledilen Filistinliler için 1 dakikalık saygı duruşu yaptı.

Aynı alanda oturma eylemi de yapan göstericilerden bazıları bir binaya dayalı inşaat iskelesine tırmanarak, Filistin bayrakları dalgalandırdı. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüş sırasında polis defalarca göstericilere biber gazıyla müdahale etti. İşgal rejimini destekleyen uluslararası market şubelerinin ve fast food zincirlerinin önünden geçen göstericiler, bu işletmeleri yuhaladı. Eylemciler, söz konusu işletmelerin cephesine kırmızı boyayla el izlerini bıraktı. Paris sokaklarında farklı binaların duvarlarına da Arapça ve İngilizce "Özgür Filistin" yazıları yazıldı. Göstericiler farklı sokaklara gruplar halinde dağılarak eylemlerini sürdürdü.

ALMANYA/BERLİN

Başkent Berlin’de binlerce kişi işgal rejiminin saldırısını protesto etmek için kentin sembol yerlerinden Alexanderplatz Meydanı'nda toplandı. Filistin bayrakları ve üzerinde “Özgür Filistin”, “Ellerinizi Refah’tan çekin”, "Canavarı silahlandırmayı durdurun", “Tüm gözler Refah’ta", “israil’i silahlandırmayı durdurun” yazan dövizler taşıyan göstericiler, “Boykot israil”, “Netanyahu terörist”, “israil çocukları ve kadınları öldürüyor ”, “Soykırımı durdurun” şeklinde ve Alman hükümeti aleyhinde sloganlar attı. Kur’an-ı Kerim’in okunduğu ve tekbir getirilen gösteride işgal rejiminin saldırılarının durdurulması istendi.

Gösterinin yapıldığı alanda Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ABD Başkanı Joe Biden ve Binyamin Netanyahu’nun maketleri yer aldı. Kanı temsilen elleri kırmızıya boyanan maketlerin çevresine temsili füzeler yerleştirildi. Gösteriye katılan ve soy ismini vermek istemeyen Katja, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işgal ordusunun Refah kentinde yerlerinden edilen Filistinlilerin bulunduğu kampa düzenlediği saldırının “dehşet verici” olduğunu belirterek, “Oraya bakmak istemiyorsunuz ancak bakmak zorundasınız. Bu o kadar gereksiz, anlamsız bir şiddet ki bitmemesi inanılmaz.” dedi. Katja, Gazze'deki şiddet konusunda Alman hükümetinin "sağır ve kör" olduğunu dile getirdi. Cassandra adlı gösterici de son 7 ayda en az 25 gösteriye katıldığını ifade ederek, “Dün gece Refah'ta bebeklerin kafaları kesildi ve tüm bunlar her şeyden önce Alman sessizliğiyle, Almanya'daki vergilerle finanse ediliyor.” diye konuştu.

Almanya’da işgal rejiminin saldırılarına karşı sessiz kalınmasını eleştiren Cassandra, “Almanya şu andan itibaren silah sağlamayı durdursa bile ki böyle bir şey olmayacak, Alman sessizliği 7 aydır bunu destekliyor. Bundan inanılmaz derecede utanıyorum. Hala sessiz olan arkadaşlar ve ailem için bile utanıyorum.” şeklinde konuştu. Almanya’dan işgal rejimi ile tüm askeri, ekonomik ve diplomatik ilişkileri hemen kesmesini isteyen Cassandra, Almanya’nın işgalcilere silah ambargosu uygulamasını, Filistin’i devlet olarak tanımasını, işgalin son bulmasını, tazminat ödenmesini ve Filistin’in yeniden inşasını talep etti.

ABD

ABD'nin New York kentinde yüzlerce gösterici, işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarına son vermesi talebiyle gösteri düzenledi. Göstericiler, işgal ordusunun Refah kentinde yerinden edilmiş Filistinlilerin kampına düzenlediği saldırıya tepki gösterirken Filistin bayrağı ve savaş karşıtı pankartlar taşıdı. Manhattan bölgesinde düzenlenen gösteriye katılan bazı Filistin destekçileri polis tarafından gözaltına alındı.

CALIFORNIA'DA GECE NÖBETİ

ABD'nin California eyaletinde bulunan Oakland kentinde bir araya gelen Filistin yanlısı protestocular, işgal rejiminin Refah'a saldırısını gece nöbeti tutarak protesto etti. ABD'nin Michigan eyaletinde bulunan Detroit kentinde de yüzlerce gösterici, işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarına son vermesi talebiyle gösteri düzenledi. Göstericiler, işgal ordusunun Refah kentinde yerinden edilmiş Filistinlilerin kampına düzenlediği saldırıya tepki gösterirken Filistin bayrağı ve savaş karşıtı pankartlar taşıdı.

KANADA

Kanada'nın Toronto kentinde bulunan yüzlerce gösterici, işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarına son vermesi talebiyle işgal rejiminin sözde Başkonsolosluğu önünde gösteri düzenledi.

TUNUS

Tunus'un başkenti Tunus'ta yüzlerce gösterici, işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarına son vermesi talebiyle gösteri düzenledi. Göstericiler, işgal ordusunun Refah kentinde yerinden edilmiş Filistinlilerin kampına düzenlediği saldırıya tepki gösterirken Filistin bayrağı ve savaş karşıtı pankartlar taşıdı.  AA

BM’den Refah katliamı tepkisi

“EN ACIMASIZ İĞRENÇLİK”

Birleşmiş Miller (BM) Acil Yardım Koordinatörü Martin Grifftihs, siyonist rejimin Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırısının "en acımasız iğrençlik" olduğunu söyledi.

MEHMET ŞAKİR DİREKÇİ / DOĞRUHABER

BM Acil Yardım Koordinatörü Griffiths, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Refah'a yapılacak askeri operasyonun katliamla sonuçlanabileceği uyarısını yapmıştık." dedi. Griffiths, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Gazze'de hiçbir yerin güvenli olmadığını defalarca söyledik. Barınaklar, hastaneler, sözde insani bölgeler güvenli değil. Refah'a yapılacak askeri operasyonun katliamla sonuçlanabileceği uyarısını da yapmıştık. Dün geceki kesinlikle kabul edilemez saldırının sonuçlarını gördük. Saldırının Gazze halkı açısından bir savaş suçu mu yoksa 'trajik bir hata' mı olduğu konusunda hiçbir tartışma yok. Dün gece yaşananlar muhtemelen en acımasız iğrençlikti. Buna 'hata' demek, ölenler, acı çekenler ve hayat kurtarmaya çalışanlar için hiçbir şey ifade etmeyen bir mesajdır."

Bu haberler de ilginizi çekebilir