• DOLAR 32.983
  • EURO 35.401
  • ALTIN 2462.35
  • ...
Filistin'i "devlet" olarak görmeyen Fransa'nın meclisinde açılan "Filistin Bayrağı" ceza getirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransız parlamentosu, Fransa'nın Filistin Devleti'ni tanıyıp tanımaması gerektiği konusunda hararetli bir tartışma yaşadı.

Güneydeki Marsilya kentinden radikal sol Fransa Boyun Eğmeyen (LFI) partisinin milletvekili Sebastien Delogu, hükümete sorulan sorular sırasında Filistin Bayrağıyla ayağa kalktı.

Parlamento sözcüsü Yael Braun-Pivet, kendince bu davranışı "kabul edilemez" gördü ve olayı "kınadı."

Ardından milletvekilleri, Delogu'nun iki hafta süreyle görevden uzaklaştırılması ve parlamento ödeneğinin iki ay süreyle yarı yarıya kesilmesi yönünde oy kullandı.

İçerideki sağcı ve merkezci milletvekilleri kendisine yönelik yaptırımları alkışlarken, Delogu "zafer işareti" yaparak alt meclisten ayrıldı.

Delogu'ya verilen men cezası İspanya, İrlanda ve Norveç'in Filistin Devleti'ni tanıdığı bir güne denk geldi. Böylece, 193 BM üyesi ülkeden Filistin Devleti'ni tanıyanların sayısı 145'e ulaşmış oldu.

Ancak Fransa, İngiltere ve ABD'nin de aralarında bulunduğu "G7" grubunda biri olarak henüz bu adımı atmadı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise Şubat ayında Filistin Devleti'ni tanımanın artık "tabu" olmadığını söylemişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir