• DOLAR 32.701
  • EURO 35.307
  • ALTIN 2442.651
  • ...
Malatya’da Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kentte faaliyet gösteren ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören öğrencilerin, geleneksel çocuk oyunlarını uzman öğretmenler eşliğinde tanımalarını, öğrenmelerini sağlamak, oynanan hareketli oyunlarla öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerinin yanı sıra bedensel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla il milli eğitim müdürlüğü tarafından Yeşiltepe Stadı'nda etkinlik düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, "Geleneksel çocuk oyunlarımızın eski heyecan ve coşkusuyla yeniden hayata geçirilmesi, gelecek kuşakların bu kadim oyunları öğrenip oynaması, okul bahçelerimizin, sokaklarımızın bu sevince tanıklık etmesi amacıyla ilk ve ortaokullarımızda şubat ayı itibariyle başlatmış olduğumuz proje nihayet meyvelerini verdi. Bugün burada dört aylık bir çalışmanın final müsabakalarını müşahede edeceğiz. Bütün çocuklarımızı kutluyor, öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Düzenlenen etkinlikten konuşan Vali Ersin Yazıcı ise, "Türkiye kültürüne ait geleneksel oyunlarımız, sahip olduğumuz sporlarımızla, etkinliklerimizle dünyaya örnek olmaya devam edeceğiz. Yarışma cesaretini gösteren sevgili çocukları ve ailelerini özellikle tebrik ediyorum. Sevgili çocuklar, okulların kapanmasına az bir süre kalmasıyla birlikte sizlere şimdiden iyi tatiller diliyor ve kitap okumayı unutmayın diyorum." dedi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir