• DOLAR 32.547
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2442.73
  • ...
Hassas tarım sistemleri ve tarımda enerji semineri düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı Raman Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen programa Batman Valisi Ekrem Canalp, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Tarım İl Müdürü Mehmet Aydın, Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan, birçok akademisyen ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Demir, Üniversitenin bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında salonu bilgilendirirken, açılacak olan İnovasyon Merkezi’nin tarım sektörünün modernleşmesi ve enerji verimliliğinin artırılması konularında önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

Tarım sektörünün modern teknolojilerle desteklenmesinin hem insan gıdası hem de ekonomik kalkınma için elzem olduğunu belirten Demir, tarımda yenilikçi yaklaşımlar ve hassas tarım uygulamaları ile daha sürdürülebilir ve verimli bir üretim modeli oluşturulabileceğini ifade etti.

Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan yaptığı konuşmada; "Tarımsal üretim, ülkelerin ekonomisinde de kritik bir rol oynamaktadır. Türkiye gibi ülkelerde de tarım sektörü, ekonomik açıdan büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenle, tarım sektörünü geliştirmek zorundayız. Bunu başarmanın yollarından biri, teknolojiyi ve hassas tarım uygulamalarını kullanmaktır. Hassas tarım, daha kaliteli ve ekonomik açıdan daha kazançlı üretim hedeflemektedir. Geleneksel yöntemlerden uzaklaşarak, modern ve verimli tarım tekniklerine geçiş yapmalıyız." ifadelerini kullandı.

Batman Valisi Ekrem Canalp programda yaptığı konuşmada; kırsaldan şehre yönelen göçün artış gösterdiğini ve bu durumun çiftçilik faaliyetlerini olumsuz etkilediğini belirtti.

Ayrıca, çiftçi nüfusunun yaş ortalamasının yükselmesiyle birlikte tarım sektöründe genç işgücünün azaldığına dikkat çeken Canalp, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin modernizasyonu ve verimliliğin artırılması gerekliliğine vurgu yaptı.

Seminerin ardından Enerji Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan inovasyon merkezinin açılışı yapıldı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir