• DOLAR 32.553
  • EURO 35.137
  • ALTIN 2466.511
  • ...
Ankara’da "Gelenekli El Sanatları Hayır Çarşısı" açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Aile ve Gönüllülük Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, "İyilik ve Sanat" temasıyla hazırlanan "Gelenekli El Sanatları Hayır Çarşısı"nın açılış töreni, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii Sergi Salonu’ndaki törende konuşan Erbaş, İslam medeniyetinde güzel sanatların her zaman ön planda olduğunu dile getirerek, "Rabbimiz Esma’ül Hüsna’ya sahiptir, yani O’nun güzel isimleri yarattığı kulları tarafından adeta sergilenmektedir." dedi.

Erbaş, Allah’ın her güzel ismini bir kulunda tecelli ettirdiğini belirterek, "Güzel isimler Allah’a aittir. Bazı kullarında bu hat şeklinde tecelli ediyor, bazılarında ebru, bazı kullarında tezhip şeklinde, bazı kullarında kat’ı sanatıyla yani farklı farklı sanatlar şeklinde kullarında tecelli ediyor." diye konuştu.

TDV Kadın Kollarının geç kurulmasına rağmen 81 ilde teşkilatlanmaya başladığını anımsatan Başkan Erbaş, "Kadın kolları kurulduktan sonra vakfımıza büyük bir hareket geldi. Şu anda yapmış olduğumuz bu etkinlik kadın kollarımızın çalışmaları neticesinde ortaya çıktı. Kadın gönüllülerimizin çalışmaları gittikçe artıyor ve hızlanıyor. Yani bir faaliyete, bir organizasyona kadın eli değdiği zaman oradaki bereketin, hareketin arttığını görüyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Hayır Çarşısı…

3 gün boyunca sanatseverlerin beğenisine sunulacak hayır çarşısında, kat’ı, ebru, çini, deri, filografi, sepet örgü, dikiş, mefruşat ve takı kurslarında üretilen ürünler yer alıyor. Buradan elde edilecek gelirin tamamı Kadın Aile ve Gönüllülük Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen insani yardım, eğitim, kültür, sanat ve sosyal sorumluluk projelerinde kullanılacak.  (İLKHA)

 

 







Bu haberler de ilginizi çekebilir