• DOLAR 32.644
  • EURO 35.164
  • ALTIN 2447.394
  • ...
Rusya ve Özbekistan arasında önemli 'nükleer enerji' anlaşması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Özbekistan ziyareti sırasında enerji gündeme damgasını vurdu. Rosatom, 330 megavat kapasiteli ve her biri 55 megavatlık 6 reaktörden oluşan nükleer güç santrali için bir anlaşma imzalandığını duyurdu. Anlaşma, iki ülke arasındaki hükümetler arası anlaşmanın genişletilmesi ve Özbekistan'a düşük kapasiteli nükleer güç santrali kurulması protokolünü içeriyor.

Santralin inşa edileceği bölgenin uygunluğu ve güvenliğinin onaylanmış olması sayesinde projenin hayata geçiş süresi kısalacak ve inşaat bu yaz başlayacak.

Proje, Özbekistan'ın Cizzak bölgesinde 330 megavat kapasiteli nükleer güç santralinin inşasını kapsıyor. Rosatom, genel yüklenici olarak görev alacak ve yerel şirketler de inşaat çalışmalarına katılacak. Projenin gerçekleştirilmesi için Rosatom’un mühendislik bölümü Atomstroyexport AŞ ile Özbekistan Nükleer Enerjisi Ajansı Uzatom'a bağlı Devlet Üniter Şirketi "Nükleer Enerji Santralleri İnşaatı Direktörlüğü" arasında da bir sözleşme imzalandı.

Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev, Rosatom'un küçük nükleer güç santrali inşası için ilk ihracat sözleşmesini imzaladığını belirterek, anlaşmanın yalnızca bir ön anlaşma olmadığını ve bu yaz inşaata başlanacağını vurguladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir