• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Refah'ta katliam var: Tüm hastaneler hizmet dışı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilal Hikmet Yeşilbudak

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, siyonist ordusunun Refah kentindeki barbarca saldırılarına devam ettiği belirtildi.

İşgalcilerin Refah bölgesindeki kara saldırıları kapsamında birçok hastane ve ilk yardım merkezlerini kasıtlı olarak hedef aldığı vurgulanan açıklamada, siyonist israil saldırıları sonucu hastane ve ilk yardım merkezlerinde büyük hasarların oluştuğu, bazı sağlık çalışanlarının hayatını kaybettiği ve vatandaşların da bölgeye ulaşamadığı ifade edildi.

Siyonistlerin devam eden saldırıları nedeniyle Refah'taki Yusuf en-Neccar Hastanesi, Ebu Velid Polikliniği, Refah Sahra Hastanesi, Kuveyt İhtisas Hastanesi'nin hizmet dışı kaldığına işaret edilen açıklamada, İsrail ordusunun gece saatlerinde Endonezya Sahra Hastanesi ve Tel Sultan Polikliniği'ni hedef alarak hizmet dışı bıraktığına dikkat çekildi.

Refah kentinde Tel Sultan Doğum Hastanesi dışında hizmet verebilecek hastane kalmadığı aktarılan açıklamada, Gazze'deki sağlık ekipleri ve hastanelere koruma sağlanması için uluslararası tüm kurum ve kuruluşlardan yardım talebinde bulunuldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir