• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Mossad'ın eski başkanı, UCM başsavcısını tehdit etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hollanda'nın Lahey kentindeki Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Khan'ın işgal rejimi Başbakanı Benjamin Netanyahu  hakkında tutuklama talebinde bulunmasının ardından, işgal rejimiyle  ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

The Guardian'ın haberine göre, işgal rejiminin  dış istihbarat örgütü Mossad'ın eski direktörü Yossi Cohen, dönemin UCM başsavcısı Fatou Bensouda'ya, işgal rejimi  hakkında yürütülen 'Filistin' soruşturmasını düşürmesi için baskı yapma yönünde yürütülen çalışmalara bizzat müdahil olmuştu. Buna göre, Cohen, bir dizi gizli toplantıda UCM başsavcısını tehdit etmişti. Bu görüşmelerde, Cohen, Bensouda'ya işgal rejimi  hakkında Filistin'le bağlantılı olarak yürütülen 'savaş suçları' soruşturmasını düşürmesi için baskı uygulamaya çalıştı.

Habere göre, Yossi Cohen'in dönemin UCM başsavcısı Fatou Bensouda ile temasları, işgal rejiminin  işgal altındaki Filistin topraklarındaki savaş suçları ve insanlığa karşı suçlarıyla ilgili resmi bir soruşturma başlatma kararı almasından önceki yıllarda yaşandı. 2021 yılında başlatılan bu soruşturma, Bensouda'nın halefi Karim Khan'ın işgal rejimi  yetkilileri hakkında tutuklama talebi başvurusunda bulunmasıyla sonuçlandı.

Sİyonist üst düzey bir yetkilinin paylaştığı bilgilere göre, Cohen'in UCM'ye karşı 'operasyonunda' bizzat yer alması Mossad'ın direktörü olduğu dönemde yaşandı. Bu sebeple, eylemleri üst düzeyde yetkili ve onaylıydı ve mahkemenin 'askeri personele karşı yargılama tehdidi oluşturmasıyla' gerekçelendiriliyordu.

Konu hakkında bilgi sahibi bir başka İsrailli kaynak da Mossad'ın hedefinin UCM başsavcısıyla uzlaşmaya varmak ya da onun işgal rejiminin  talepleri ile işbirliği yapacak biri olarak yardımını sağlamaktı. Üçüncü bir kaynak ise söz konusu operasyonda Cohen'in işgal rejiminin  Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun 'resmi olmayan ulağı' olduğunu söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir