• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Üsküdar'da "Refah Katliamı" protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ellerinde Filistin'e destek mesajlarının yazılı olduğu dövizlerle akşam namazı sonrasından Üsküdar Mimar Sinan Meydanı'nda toplanan grup, işgal rejiminin katliamlarını kınayarak Refah Sınır Kapısı'nın açılması talebinde bulundu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda grup adına basın açıklamasını okuyan YediHilal İstanbul Teşkilatlanma Başkanı Fatih Morgül, işgal rejiminin Birleşmiş Milletler tarafından güvenli bölge olarak ilan edilen alanı bombalayarak katliam gerçekleştirdiğini ifade etti.

Siyonist işgalcilerin güvenli bölgeleri vurarak insanlık tarihinde benzeri görülmemiş bir katliam gerçekleştirdiğini belirten Morgül, "İzzetli Aksa Tufanı mücadelesinin başarılı operasyonları ile azgınlaşan israil rejimi, 2 milyon insanın sıkıştığı Refah topraklarına yeni bir katliam için girdi. Soykırım amacıyla sivil Filistin halkını küçük bir bölgeye sıkıştırdı. İşgalci israil, insanlık tarihi boyunca görülen en aşağılık terör yapılanması olduğunu bir kez daha ifşa etmiştir. Terör devleti israil, cephede mücahit HAMAS'a karşı alamadığı zaferi, evlerini yıktığı ve çadırlarda kalmalarına sebep olduğu sivil Filistin halkına zulmederek göstereceğini zannetmektedir. Lanetli israil, cepheden kaçıp sivilleri hedef alıyor, firavunu kıskandıracak bir arsızlıkla çocukları hedef alıyor." dedi.

"İşgalci israil, zulmün yanında olmalarına rağmen uluslararası örgütlerin formalite uyarılarını bile dikkate almamaktadır"

İşgal rejiminin Refah'taki saldırılarını uluslararası hukuka uygun silahlarla gerçekleştirdiğini savunduğunu hatırlatan Morgül, "Batı'dan dikte edilen argümanların, demokrasinin, insan haklarının, eşitliğin, özgürlüğün ve daha nicesinin bir kez daha nasıl Yahudiler ve siyonistler tarafından dizayn edildiğine şahitlik ediyoruz. Tüm dünya bu danışıklı dövüşün birer şahidi oluyor. Mevcut dünya düzeninin işgalci israil için nasıl zemin hazırladığı, Birleşmiş Milletlerin belirlediği insan olmanın gerektirdiği ilkelerin, aslında nasıl Yahudilere hizmet ilkeleri olduğu bir kez daha gün yüzüne çıktı. İşgalci israil, zulmün yanında olmalarına rağmen uluslararası örgütlerin formalite uyarılarını bile dikkate almamaktadır. Kendi çıkarları doğrultusunda düzenlenen hukuku bile tanımayan, İslam düşmanlarını bile şaşırtacak, şeytanı bile kıskandıracak bir terör devleti ile karşı karşıyayız." diye konuştu.

"Hep birlikte izzetli Gazze halkının ve Aksa Tufan'ının çağrısına kulak verelim"

Morgül, "Zalimin zulmünü arttırarak devam ettirdiği bu süreçte, hiçbir Müslümanın kalbi ile buğz etmesinin yetmeyeceği açıkça ortadadır. Artık doğal bir şekilde oluşan bu 'Küresel İntifada'da haykırmak ve sapan taşlarını toplamak herkesin sorumluluğudur. İslam beldelerini kanlarıyla savunan Müslüman Filistinli kardeşlerimiz için en büyük sorumluluğun bizde olduğunun farkında olmalıyız. Bu farkındalığa gölge düşürecek her eylemin kökü kazınmalıdır. Köşeye sıkışan Filistin halkı değildir. Köşeye sıkışan Netanyahu'nun cinayet şebekesidir. Gölgesine sığınarak istediği zulümleri işleyebileceğine inandığı Amerikan emperyalizminin ve küresel siyonist lobinin sonu yakındır. Bu zulme göz yummayan ve mazlumlar için vicdanı sızlayan bütün insanlığa çağrımızdır! Hep birlikte izzetli Gazze halkının ve Aksa Tufan'ının çağrısına kulak verelim. Sesimizi her geçen gün daha da yükseltelim. Alışmayalım, eylemleri arttıralım, boykotu sürdürelim. Zalimin yanında duranları ve hatta susanları hep beraber ifşa edelim. Gündemimizi değiştirmeyelim, Filistin'i her ortamda temsil edelim. Rabbimizden af dileyip onun göndereceği görünen görünmeyen tüm ebabiller için dua edelim." şeklinde konuştu.

Program, yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir