• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Dünya savaşının ayak sesleri: Macron asker gönderiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-    Rusya geçtiğimiz haftalarda başlattığı yaz taarruzu ile Ukrayna'nın ikinci büyük kenti Harkov'a doğru ilerlemeye başladı, bölgedeki birkaç köyü ele geçirdi. Askeri analistler Putin'in Ukrayna'nın çektiği mühimmat ve personel sıkıntısını lehine çevirip büyük bir başarıya imza attığını söylerken, Kiev'e beklediği yardım Batılı ortaklarından geldi.

İspanya Ukrayna'ya 1 milyar euro askeri yardım gönderme sözü verirken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da Ukrayna'ya asker göndermeye hazırlanıyor.

Ukrayna Başkomutanı Oleksandr Sırski, dün Fransa'nın çok yakın zamanda Ukrayna'daki askerleri eğitmek üzere Kiev'e asker göndereceğini açıkladı.

RUSYA'DAN TEHDİT

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, Fransa'nın Ukrayna'ya askeri güç göndermesi halinde Rusya'nın tepkisinin yalnızca siyasi olmayacağını söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da Rusya'nın Ukrayna'ya karşı hem içeride hem de savaş alanında daha saldırganlaştığını" belirterek, "Rusya'nın yenilgiye uğratılmasının Avrupa'da güvenlik ve istikrar için vazgeçilmez olduğuna inanıyoruz. Ukrayna'ya asker gönderme konusunun göz ardı edilemeyeceğini söylüyoruz" demişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir