• DOLAR 34.055
  • EURO 37.974
  • ALTIN 2801.138
  • ...
Ortadoğu'da yeni gerilim: Mısır pozisyon değiştiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün işgal nedeniyle Mısır ve işgal rejimi  orduları arasında çatışma çıktı. Karşılıklı açılan ateşte bir Mısır askeri hayatını kaybederken, yerel medya çatışmayı manşetlere taşıdır. 

Mısır'ın resmi gazetesi El Ahram, 'Mısır, sınırlardaki askerlerin güvenliğinin tehlikeye atılmasına karşı uyarıyor' manşetiyle okurlarının karşısına çıktı. Haberini El Kahire televizyonuna konuşan üst düzey bir yetkiliye dayandıran gazete, uyarının Refah sınırındaki askerin ölümünün ardından geldiğini vurguladı. İşgal ordusu ile Filistinli direniş grupları arasındaki çatışma devam ederken Mısır askerlerinin olaya dahil olduğu bilgisini veren El Ahram, Kahire yönetiminin aylardır işgal rejimini uyardığını hatırlattı.

El Ahram, Philadelphia Koridoru'ndaki çatışmaların kontrol edilmesi zor bir tablo ortaya çıkardığını ve işgal rejimi saldırılarının gerilimi tırmandırabileceğini yazdı. 

El Masri el Yevm gazetesi de tıpkı El Ahram gibi uyarı haberine sayfalarında yer verdi, Kahire yönetiminin uluslararası topluma çağrıda bulunduğunu aktardı. Gazete, çatışmaya ilişkin ilk soruşturmanın tamamlandığını da ekledi. El Vatan gazetesi de Philadelphia Koridoru'ndaki çatışmaya dair uyarıyı haberleştirdi. Eş Şuruk gazetesi ise, 'Sınır olayı: Sosyal medya ülkeyi yönetmeyecek' başlıklı haberinde bir gazetecinin görüşlerine yer verdi, bir askerin ölümüyle sonuçlanan çatışmanın ardından sosyal medyadaki savaş isteyen yorumları eleştirdi.

Mısır, işgal rejiminin  Refah'a saldırması üzerine sınır kapısını kapattı ve Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda işgal rejimine  karşı açtığı soykırım davasına müdahil oldu. Söz konusu hamleler, Kahire'nin politikasında ciddi bir değişikliğe işaret ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir