• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Kılıçdaroğlu'ndan adaylık sorusuna bomba yanıt! İmamoğlu'na 'hançer' göndermesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yeniden aday olacak mısınız?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Hiçbir zaman ben genel başkan olacağım diye bir talepte bulunmadım. Delegeler başkan adayı olarak gösterdiler. Eğer yeniden kurultayda genel başkan diye aday gösterirlerse o zaman diyeceğiz en cesurlar bir adım öne çıksın diyeceğiz. Elinde hançer olanlar arkamda dursunlar hançerlerini soğutmasınlar."

"ELBETTE KIRGINLIKLARIM VAR"

Kılıçdaroğlu, kurultayda yaşananlarla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kırgın olup olmadığı yönündeki soruya da "Genel başkanların elbette kırgınlıkları, üzüntüleri olur. Bunlar olur yani. Partinin genel politikasını partinin kurmayları belirler, belediye başkanları değil. Bu bizim tarihimizde böyledir." şeklinde yanıt verdi.

"Kamuoyunda da vefasızlığa uğradığım yönünde bir algı var"

Siyasette vefa diye bir kavram var, kendi aramızda oturup bu kavram ekseninde çok daha güzel şeyler yapabilirdik. Kırgınlıklar büyük derecede önlenebilirdi. Atatürk’ten bize miras olarak gelen bu partiyi iç tartışmalardan uzak tutabilirdik. Bu gerçekleşmedi. Ben bu tartışmalardan olabildiğince uzak durmaya da özen gösteriyorum. Kamuoyunda da vefasızlığa uğradığım yönünde bir algı var.

Bir kişi uzun süre genel başkanlık yapmamalı ama genel başkan değişecekse o güvenli limana partisini taşımalı ve o güvenli limanda bu değişiklikler gerçekleşmeli. Kurultayda da bunu söyledim.

Ben boşuna demiyorum ki hançerlendik diye. Sağduyu ile partinin yetkili organlarından oturup tartışmak varken niçin bu talep böyle birdenbire patladı? Ben bunları biliyorum ama gereksiz bir tartışmaya zemin hazırlamak istemiyorum.

"Akşener'in hangi gerekçeyle masadan kalktığını bilmiyorum, bir gün soracağım"

Sayın Akşener'in hangi gerekçeyle masadan kalktığını ve hangi gerekçeyle masaya döndüğünü ben bilmiyorum. Bir gün uygun ortam olur, yan yana gelirsek ilk soracağım soru da bu olacak. Akşener masadan kalksaydı sonuç farklı olur muydu bilmiyorum.

İmamoğlu ya da Yavaş'ın cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin eleştiriler

O günkü anketlerde ben önde çıkıyorum, şimdiki anketlerde başkası çıkıyor. Niye o zaman yapmadınız, söylemediniz?

"İlla sen Cumhurbaşkanı adayı ol diyen arkadaşlar sonra dönüp tam tersini yaptı"

Beraber yola çıktığınız, birlikte mücadele ettiğiniz, kavgayı beraber verdiğiniz, illa sen Cumhurbaşkanı adayı ol diyen arkadaşlar sonra dönüp size tam tersini yaparlarsa ne dersiniz? Bunu vatandaşın takdirine sunayım. Sanki ben zorla cumhurbaşkanı adayı olayım dedim, aklımın ucundan bile geçmiyordu. MYK'da da Parti Meclisi ve Meclis grubunda da sizin mutlaka olmanız lazım denildi, her toplantıda bunlar söylendi. Düne kadar bana aday ol diyen sen değil miydin? Hayatım boyunca dayatma kültüründen gelmediğim için böyle bir şey (adaylığını dayatma) hiç yapmadım.

Bu haberler de ilginizi çekebilir