• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Emekli maaşları ve ikramiyeler birlikte mi ödenecek?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu yıl Kurban Bayramı 16 ile 19 Haziran tarihleri arasına denk geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekli ikramiye ödemelerinin bayramdan önce verileceğini duyurdu. Emekliler ayın 17’si ile 28’i arasında maaşlarını alabiliyorlar. Bu durumda bazı emekliler bayramda maaş alacakken, bazılarının ise maaş ödemeleri daha sonraya kalacak. Bu nedenle tüm emekliler için erken aylık ödemesi gündeme geldi.

Konuyla ilgili merak edilenleri milliyet.com.tr’ye değerlendiren Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

“Bu sene Kurban Bayramı haziran ayının 16’sına denk gelmektedir. Emekli maaşlarının ödeme tarihi tahsis numaralarının son hanesine göre ödenmektedir. Bu takvime baktığımız zaman SSK emeklilerimiz ayın 17’si ile 26’sı arasında, Bağkur’luların maaşları 25’i ile 28 arasında, Emekli Sandığı’na tabi olan kamu personellerimiz ise ayın ilk haftası maaşlarını almaktadırlar.

Önceki dönem ikramiye ödemelerinin ise bayramından önceki hafta içerisinde ödendiğini biliyoruz. Dolayısıyla emekli maaşı ve bayram ikramiyelerinin birleştirilip ödenme ihtimali olabilir. Hem ikramiye hem maaş ödemeleri toplu halde bayram öncesinde ödendiği takdirde emeklilerimizin rahat bir nefes alabileceği kanaatindeyim.

‘BAYRAMDAN 1 HAFTA ÖNCE ÖDEME GERÇEKLEŞECEK’

Ayrıca geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı 28 Haziran 2023 - 1 Temmuz 2023 tarihine denk gelmekteydi. SGK’nın maaş ve ikramiye uygulamasıyla ilgili web sayfasındaki duyuruyu hatırlayacak olursak,

SSK kapsamında gelir/aylık alanlardan ödeme günü 17, 18 olanlara 17 Haziran'da, ödeme günü 19, 20 olanlara 18 Haziran'da, ödeme günü 21, 22 olanlara 19 Haziran'da, 23, 24 olanlara 20 Haziran'da ve 25, 26 olanlara 21 Haziran'da ödeme yapılmış, Bağ-Kur kapsamında gelir/aylık alanlara 22 Haziran'da, Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlara ise 23 Haziran'da aylık ve ikramiyeleri ödemeleri gerçekleşmişti.

Bu dönemde buna benzer maaş ve ikramiyelerin birleştirilip bayramdan bir hafta öncesinde ödemelerin gerçekleşeceği kanaatindeyim.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ALAN BAYRAM İKRAMİYESİ İLE NE KADAR TOPLU PARA ALACAK?

Bilindiği üzere bayram ikramiyesi ilk olarak 1000 TL’den 1.100 TL’ye, devamında 2.000 TL ve sonrasında ise 3.000 TL‘ye yükseltilmişti. Şu anda emekli aylıkları ise en düşük 10 bin TL seviyesinde. Bu durumda 13 bin TL toplu para alınacağını söyleyebiliriz. Tabi dul ve yetimler yasa gereği dosya bazında hissesi oranında ikramiye alacaktır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir