• DOLAR 32.68
  • EURO 35.229
  • ALTIN 2445.09
  • ...
Refah saldırısında şehit olanlar için Şırnak’ta gıyabi cenaze namazı kılındı, yürüyüş düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehri Nuh Platformu öncülüğünde toplanan Şırnaklılar, dün akşam saatlerinde siyonist rejimin Refah kampına yaptığı katliamı ve soykırımı lanetlemek için bir araya geldi.

Geylani Camii'nde akşam namazından sonra şehidler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazdan sonra cami önünde toplanan Kudüs sevdalısı halk, basın açıklamasının ardından sloganlar eşliğinde yürüyüş düzenledi.

Geylani Camii'nden Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyen Kudüs sevdalısı halk, sık sık sloganlar atarak siyonist rejimi lanetledi.

Basın açıklamasını, platform adına Abdulnasır Bural okudu.

"İsrail rejiminin zalimliğini, caniliğini ve katilliğini konuşmak artık beyhudedir"

Terör rejimine karşı güç gösterme vakti olduğunu belirten Bural, "Sekiz ayı aşkın bir süredir Gazze’de soykırımda bulunan Siyonist İsrail rejimi 27 Mayıs gecesi, Refah sınırında bulunan güvenli bölgedeki Birleşmiş Milletler Çadır Kampı’na füze ve bombalar ile bir saldırı daha gerçekleştirdi. Katil Siyonistler güvenli bölgeleri vurarak insanlık tarihinde benzeri görülmemiş bir katliam gerçekleştiriyor. İzzetli Aksa Tufanı mücadelesinin başarılı operasyonları ile azgınlaşan İsrail rejimi, 2 milyon insanın sıkıştığı Refah topraklarına yeni bir katliam için girdi. Soykırım amacıyla sivil Filistin halkını küçük bir bölgeye sıkıştırdı. Filistin direnişinin kahraman mücahitleri karşısında acziyetin zirvesini yaşayan Siyonistler, savunmasız sivillerden intikam almaya çalışmıştır. Filistin direnişinin geçtiğimiz günlerde onlarca İsrail askerini esir almasıyla Gazze’de yeni bir darbe alan Siyonistlere karşı artık söz bitmiştir. İsrail rejiminin zalimliğini, caniliğini ve katilliğini konuşmak artık beyhudedir. Bundan sonra yapılması gereken tek bir şey vardır ki; o da Siyonistlere karşı fiilen harekete geçmektir. Sekiz ayı aşkın bir süredir Siyonistlere direnen Gazze halkının da, Filistin direnişine destek olmak için meydanları dolduran vicdan sahiplerinin de tek isteği Siyonistlere karşı anladığı dilden yanıt verilmesidir. Bu bağlamda İslam ülkelerinin liderlerine ve halkına büyük bir sorumluluk düşmektedir. Vakit, terörist İsrail’e karşı güç gösterme vaktidir. Zira İsrail rejiminin kınamalardan, sözlü tepkilerden anlamadığı ve bu tutumu umursamadığı gayet açıktır. Bugün içerisinde bulunduğumuz zillet halinin en büyük müsebbibi İsrail rejimine karşı vahdet ruhunu kuşanıp İslam Barış Gücü’nü oluşturmayanlardır." ifadelerine yer verdi.

"Siyonistlerin yarınki hedefleri Şırnak, Hatay, Diyarbakır, Adıyaman ve daha birçok şehrimiz olacak"

Bu zulme göz yummayan ve mazlumlar için vicdanı sızlayan bütün insanlığa çağrıda buluna Bural, "Ey İslam ülkelerinin liderleri ve halkları; Allah’tan korkun, İslam’ın izzetine sarılın, dinimizin emirlerini kuşanın. Bugün bizler çok iyi biliyoruz ki; karşımızda bulunan İsrail adlı terör organizasyonunun hedefi yalnızca Gazze, Kudüs yahut Batı Şeria ile sınırlı değil.  Bugün İsrail Gazze’de başarılı olduğu takdirde Siyonistlerin yarınki hedefleri Şırnak, Hatay, Diyarbakır, Adıyaman ve daha birçok şehrimiz olacak.  Bundan dolayıdır ki; HAMAS sadece Filistin için değil Türkiye için de savaşmaktadır. Bizler HAMAS başta olmak üzere Filistin direniş hareketlerinin ne yanında ne de arkasındadır. Bizler bugün Filistin direnişinin ta kendisiyiz. Hep birlikte İzzetli Gazze halkının ve Aksa Tufanının çağrısına kulak verelim. Sesimizi her geçen gün daha da yükseltelim. Alışmayalım, eylemleri artıralım. Boykotu sürdürelim. Zalimin yanında duranları ve hatta susanları hep beraber ifşa edelim. Gündemimizi değiştirmeyelim, Filistin’i her ortamda temsil edelim. Rabbimizden af dileyip onun göndereceği görünen-görünmeyen tüm ebabiller için dua edelim. Allah’ım, Kahhar ism-i şerifin hürmetine İsrail’i kahreyle! "Gazze’yi desteklememek cihattan kaçmaktır. Siyonistlerin Kudüs, Aksa ve Filistin’e yönelik saldırıları Müslümanların savunma cihadı yapmasını gerektirmektedir. Müslüman halkın elinden geldiğince seferber olması, elindeki tüm imkânlarla düşmana saldırması veya düşmanın ve destekçilerinin elçiliklerine giderek protesto etmesi farzdır." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir