• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Binler Gazze için yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya'da Kudüs Kardeşlik Platformu tarafından, işgalci siyonist rejimin Gazze'de ve dün gece Refah'ta yaptığı katliam nedeniyle "Refah için bir meşale yak" sloganıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

Millet Parkı'nda bir araya gelen 7'den 70'e binlerce kişi, ellerinde meşaleler ve sloganlar atarak Kernek Karagözlüler Camii bahçesine kadar yürüdüler.  

Burada Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Ömer Derin'in konuşması ile devam etti.

"Gazze'de yetim kalan, öksüz düşen açlıkla, yoklukla boğuşanlar, Müslümanların ve tüm insanlığın imtihanıdır"

Gazze'de 232 gündür vedaların bitmediğine dikkat çeken Derin, "Filistinli bir baba oğlu Yasin'e 'Ümmetin bizleri yalnız bıraktı diye şikayet et diyerek' veda ediyor. Ümmetin bizi yalnız bıraktı. Gazze'yi yalnız bıraktı diye şikayet ederek gönderiyor Yasin'i. Gazzeli bir anne la havle vela kuvvete illa billah diyerek çocuğunu ebedi aleme gönderiyor. Küçücük bir kız çocuğu artık ölmek istiyorum diyor. Bir çocuk nasıl ölmek isteyebilir? Filistinli küçük çocuklar ölümü diliyor artık. Kadınlar ölümü bekliyor artık. Gazze'de, Refah'ta çocuklar, kadınlar bir an önce Allah'a kavuşmak istiyorlar. Evet, bu sorunun muhatabı bizleriz. Çünkü Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'in Tekvir suresinde, 'Güneş dirildiği zaman, yıldızlar bulanıp söndüğü zaman, dağlar yürütüldüğü zaman, gebe develer salıverildiği zaman, tüm canlılar toplandığı zaman, denizler kaynatıldığı zaman, ruhlar eşleştirildiği zaman, diri diri gömülen kız çocuğunun hangi günahtan ötürü öldürüldüğü sorulduğu zaman' diye buyurarak savunmasız bir masumun zulme uğramasından katledilmesinden hepimizi sorumlu tutmaktadır. Bugün Filistin topraklarında Gazze'de yetim kalan, öksüz düşen açlıkla, yoklukla boğuşan Allah yolunda evinden, yurdundan olan çocuklar ve kadınlar dünyadaki Müslümanların ve tüm insanlığın yani hepimizin imtihanıdır" diye konuştu.

"Gazze zalimlerin dünyasını ortaya çıkardı"

Gazze'nin zalimlerin dünyasını ortaya çıkardığını ifade eden Derin, "Zalimlerin kontrolündeki Birleşmiş Milletler, demokrasiler, insan hakları, adalet çağrıları kundaktaki bebekleri bile savunamıyorlar. Her yaştan binlerce sivilin katledilmesine seyirci kalıyorlar. Bir lokma ekmek için sokağa çıkan çocukların bombalanmasını engelleyemiyor. Lanet olsun birleşmiş milletlere, lanet olsun adalet savunucularına, lanet olsun demokrasilerine" dedi.

Yapılan konuşma, dua ve Kudüs şehidi Hasan Saklanan başta olmak üzere tüm şehitler için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından etkinlik sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir