• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Refah'taki katliam Bursa'da protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu öncülüğünde bir araya gelen binlerce kişi, dün akşam saatlerinde siyonist işgal rejimi tarafından Refah'a sığınan Müslümanlara yönelik düzenlenen ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca Filistinlinin katledildiği saldırıyı protesto etti.

15 Temmuz Meydanı’nda düzenlenen kitlesel basın açıklamasına katılan halk, sık sık tekbir getirip işgal rejimine yönelik lanet sloganlar attı.

Grup adına basın açıklamasını, Hasan Yaşin okudu.

“Siyonistlerle her türlü ilişkiyi kesin”

"İşledikleri vahşetle "belhüm adal'in" nasıl olabileceğini bizlere gösteren siyonistlere lanetler olsun" diyen Yaşin, “Bir tarafta; hiç bir kutsal değeri tanımayan cani siyonist çete ve onun ağababalarının el ele vererek işledikleri, soykırım kelimesini kifayetsiz kılan cinayetleri devam ederken, diğer tarafta; ülkelerinin kaynakları ile aldıkları silahlarla kendi ülke insanlarını sindirip, saltanatlarını muhafaza peşinde olan belamlar, alem-i İslâmın birliğine engel olmakla kalmayıp, kirli iktidarlarının devamı için siyonist çete ile işbirliğinden geri durmamaktadırlar. Bazı muhteris idarecilerin göstermelik olarak çıkardıkları sesler ise, kendi ülke insanlarını teskin ve teselli etmenin hilesinden başka birşey değildir.” dedi.

"Bugün ihtilaflarımızı değil, ittifaklarımızı artırma günüdür"

Yaşin, “Mezhep, meşrep yarışları ile birbirlerine üstünlük kurmaya çalışan, "fırka-i naciye biziz" diye mikrofonları patlatanlar, Gazze'ye bakın, Gazzeli mücahidlere bakın da "fırka-i naciye"nin kimler olduğunu görün. Bugün; ihtilaflarımızı değil, ittifaklarımızı artırma günüdür. Sen ben desin efrâd, aradan vahdeti kaldır; Milletler için işte kıyâmet o zamandır. Bu gün; siyonist çeteye karşı Hakk’ı haykırma günüdür. Bu gün; televizyon kanallarında, Hak maskesi ile üç maymunu oynayan rejimlerinin sivil giyimli bekçilerinin geyik muhabbetleri ile avunma günü değil, her vicdanlı kişinin devlet idarecilerini zulme karşı ayağa kaldırmak için çaba sarf etme günüdür.” diye belirtti.

“Bugün caniliğin zirve yaptığı zulümleri canlı yayında seyretme ve sıradanlaştırma günü değil”

Boykotun daha da genişleterek daha yaygın hale getirilmesi gerektiğini belirten Yaşin, “Bu gün; kelebeklerin takıldığı eşek arılarının ise delip geçtiği örümcek ağını andıran uluslararası hukuk ile avunma günü değil, en azından, İslâm İşbirliği Teşkilatı üyesi 57 ülkenin; israil uçaklarına hava sahalarını kapatacağı, siyonist çete ile tüm ticari ilişkilerini tamamen kesecekleri, tüm diplomatik ilişkileri askıya alarak akan kanın durması için acilen harekete geçme günüdür. Bu gün; caniliğin zirve yaptığı zulümleri canlı yayında seyretme ve sıradanlaştırma günü değil, siyonist çete ve işbirlikçilerine lanet okuma, zulme karşı içimizdeki kini diri tutma günüdür. Bu gün; mazlumların zaferi için Yüce ALLAH (cc)' a niyazda bulunma günüdür.” şeklinde konuştu.

“İslâm'ı fert olarak, aile olarak, cemiyet olarak,ümmet olarak yaşamak ve yaşatmak gerekir”

Yaşin, "Bugün; mazlumlara yardım için münferit hareket ederek kaynakları israf etme günü değil, bir araya gelip, birlikte daha verimli çalışmak, dayanışma ruhunu içselleştirmek ve zalimlerin kalbine korku salma günüdür. Bugün;  tek dişi kalmış batı canavarına karşı, insanlığın tek kurtuluş reçetesi olan İslâm'ı fert olarak- aile olarak- cemiyet olarak-ümmet olarak yaşamak ve yaşatmaya gayret etme günüdür.” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından program, yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir