• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Kocaeli’de binler Filistin için yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vahşi katliamlarına devam eden siyonistler, dün gece sözde güvenli bölge olarak nitelendirilen Refah bölgesinde çadır kamplara saldırı düzenleyerek, Filistinlileri yakarak şehid etti.

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri, işgalci siyonistlerin saldırısına tepki göstermek amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

Merkez Bankası önünden başlayan yürüyüşe binlerce kişi katılarak Filistin’e destek, katil siyonist rejime lanet sloganları attı. Sabri Yalım Parkı önünde gerçekleştirilen basın açıklaması etkinliği, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri dönem sözcüsü M. Hanifi Akbulut tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında, bir an önce ateşkes sağlanması gerektiğine ve yapılan bu saldırıların insanlık tarihine kara bir leke olarak kaydedileceğine dikkat çekildi.

Bir an önce saldırılar durdurulmalıdır

Akbulut; ateşkes sağlanması gerektiğine değinerek, “Dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bu soykırım karşısında herkesin üzerine sorumluluklar düşüyor. Herkes yaşanan bu büyük soykırıma karşı harekete geçmeli. Uluslararası kuruluşlar, sivil toplum ve devletler, işgalci İsrail’in zulümlerinin önüne geçmek için atılması gereken adımları acil bir şekilde atmalı. Bir an önce israil saldırıları durdurulmalı ve acilen ateşkes sağlanmalıdır. Filistin’de on yıllardır zulmeden işgalci İsrail’e karşı gereken yaptırımlar derhal uygulanmalıdır.” ifadelerine yer verdi.

Filistinli kardeşlerimizin yanındayız

Aylardır saldırıların devam ettiğine ve Filistin halkının öldürülmeye devam edildiğine dikkat çeken Akbulut, “Tüm dünya ülkeleri ve halkları bir araya gelip tepkisini ortaya koymalıdır. İsrail, hukuksuz işgal hareketi ve katlettiği insanlar için uluslararası hukuk önünde ve tüm dünyanın vicdanında hapsedilmelidir. Güvenli bölge ilan edilen; kadınların, çocukların, yaşlıların bulunduğu çadır kenti vurmak insanlıktan uzak vahşilerin kanlı ve kalleş yüzünü bir kez daha ifşa etmiştir. Yüreklerimizi dağlayan bu katliam, insanlık tarihine kara bir leke çalmaktadır. İsrail cinayet şebekesi ve işbirlikçileri tıpkı özendikleri Hitler ve tarihteki diğer firavunlar gibi lanetle anılacaktır. Bizler sivil toplum kuruluşları olarak dünyanın tüm mazlumları ve Filistinli kardeşlerimizle dayanışma içinde olduğumuz gibi Katil İsrail, destekçisi olan batılı devletler ve ABD’nin eylemlerini lanetliyoruz.” dedi.

Basın açıklaması, yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir