• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan 27 Mayıs darbesine ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhuriyet tarihin ilk darbesi 27 Mayıs 1960 darbesinin üzerinden 64 yıl geçti.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde gerçekleşmiş ilk askerî darbe özelliği taşıyan 27 Mayıs 1960 ihtilali veya darbesi, emir komuta zinciri dışında, 37 düşük rütbeli subayın planları ile Tümgeneral Cemal Madanoğlu komutasında yapıldı.

1950 yılında halkın oylarıyla iktidara gelen Demokrat Parti'nin ülkeyi "gitgide bir baskı rejimine" ve "kardeş kavgasına götürdüğü" iddialarını ortaya atan TSK içerisinde bir grup subay, 27 Mayıs 1960 sabahı ülke yönetimine el koydu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, ülkenin başbakanı ve iki bakanının idam edilmesine kadar varan darbenin yıl dönümü nedeniyle sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Yapıcıoğlu, "Cumhurun Cumhuriyeti'ne karşı Cunta Cumhuriyeti'ni savunanların halen "devrim" dediği ve bir dönem bayram olarak kutladığı #27Mayıs, bir darbedir. Bu darbe, halkın hem inancına hem kendini yönetme hakkına karşı yapılmıştır. 27Mayıs darbesi, sonraki darbelerin de anasıdır.

Darbenin yıldönümünde cuntanın cinayetiyle katledilen #Menderes ve arkadaşlarını hayır ve rahmetle yâd ediyorum." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir