• DOLAR 32.825
  • EURO 35.244
  • ALTIN 2450.671
  • ...
Şanlıurfa’da düzenlenen Kültür Festivaline tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa’da 26 Mayıs'ta açılışı yapılan ve 2 Haziran’a kadar devam edecek olan Kültür Yolu Festivali’ne tepkiler gelmeye devam ediyor.

Rabia Meydanı Kültür Turizm Bakanlığı Kültür Festivali platformu önünde oturma eylemi yapan vatandaşlar, "Valilik uyuma, festivali iptal et" ve "Bebekler ölürken festival olmaz" "Festivale destek zalimliktir" şeklinde sloganlar attı.

Festivalin değerlere aykırı olduğunu ve yanlış zamanda yapıldığını belirten vatandaşlar, sözde festivaln iptal edilmesini istiyor. Halk, "Kültür Bakanlığı tarafından Şanlıurfa'da başlatılan Kültür Festivali hem değerlerimiz hem de zamanlama açısından uygun değildir, iptal edilmesini istiyoruz." şeklinde tepkilerini dile getiriyor.

Festivale olan tepkilerini dile getiren halk, "Peygamberler şehri Şanlıurfa'da, insanlara ve gençlere hiçbir olumlu katkı sağlamayacak olan sözde festival alkol, kumar, uyuşturucu ve şans oyunlarının gençleri esir aldığı bir dönemde gençleri bu tür kötülüklerden kurtaracak etkinlikler yapılması gerekir. Aylardır siyonist işgal rejimi tarafından Gazze'deki on binlerce kişi şehid edilirken, festival adı altında insanları eğlendirmeye çalışmak kabul edilebilir bir durum değildir. Ayrıca, tasarruf tedbirleri adı altında birçok kısıtlama getirilirken, kültür festivali adı altında yapılan bu etkinliklere harcanan paralar, israftan başka birşey değildir.  Bu festivallerin iptal edilmesini, şehrimizin maddi ve manevi olarak kalkınmasına yönelik programların icra edilmesini istiyoruz”. şeklinde duygularını dile getiriyor. (İLKHA)

 











Bu haberler de ilginizi çekebilir