• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Rusya: NATO, gerginliğin derecesini artırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Gültekin

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, NATO'nun Ukrayna konusundaki tutumunun gerginliği artırdığını belirtti ve NATO'nun Ukrayna meselesine doğrudan müdahil olduğunu söyledi.

Peskov, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te Rus gazetesi İzvestiya'ya yaptığı açıklamada, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in, "Ukrayna'nın tedarik edilen silahlarla Rus topraklarını vurma hakkına sahip olması gerektiği" yönündeki ifadelerini değerlendirdi.

'NATO ASKERİ SÖYLEMLERLE GERGİNLİĞİ ARTIRIYOR'
Peskov, bu açıklamanın Stoltenberg'in kişisel görüşü olamayacağını, onun NATO'nun Genel Sekreteri olarak resmi bir yetkili olduğunu ve bu açıklamaların NATO'nun resmi görüşünü yansıttığını ifade etti. Peskov, NATO'nun askeri söylemlerle gerginliği artırdığını ve Rusya'nın bu durumu göz önünde bulundurarak gerekli askeri adımları atmaya devam edeceğini belirtti.

Peskov ayrıca, Stoltenberg'in "NATO'nun Rusya ile doğrudan çatışmaya dahil olma niyetinde olmadığı" yönündeki açıklamalarına da dikkat çekerek, bu ifadelerin çelişkili olduğunu ve NATO'nun fiilen Rusya ile çatışmaya dahil olduğunu savundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Stoltenberg'in yetkisini aşan açıklamalar yaptığını ve bu açıklamaların NATO üyeleri tarafından da eleştirildiğini belirtti. Lavrov, Stoltenberg'in bu tür açıklamaları NATO'da istişare edilmeden yapamayacağını ve ittifak üyeleri adına konuşma yetkisi olmadığını söyledi.

Stoltenberg, "The Economist" dergisine verdiği röportajda, Ukrayna'ya silah sağlayan müttefik ülkelerin, bu silahların Rusya'daki askeri hedefleri vurmak için kullanılmaması yönündeki kararlarını gözden geçirmeleri gerektiğini ifade etmişti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir