• DOLAR 32.687
  • EURO 35.104
  • ALTIN 2448.655
  • ...
FBI, müzeden kaybolan "antik hazineleri" soruşturuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BBC’deki habere göre, ismi açıklanmayan FBI ajanı, geçen yıl British Museum yetkililerinin antik mücevherat, taş ve çeşitli parçaların müze koleksiyonundan kaybolduğunu, çalındığını veya hasar aldığını açıklamasının ardından İngiliz emniyetine konuyla ilgili destek sağladıklarını söyledi.

British Museum yetkilileri, 1500’ün üzerinde parçanın çalındığını veya kaybolduğunu, 626’sının kurtarıldığını, 100’ünün bulunduğunu ancak henüz geri getirilemediğini duyurdu.

Amerikalı emniyet güçleri, Washington’daki alıcıya satılan müzeye ait 268 parçanın geri gönderilmesi sürecinde de yardımcı oldu.

Müze yetkililerinin çalındığını duyurdukları eserlerin büyük çoğunluğu kataloglanmamış parçalardan oluşuyor. Bu sebeple yetkililer, halen bu eserlerin müze koleksiyonundan çalındığını kanıtlamanın yollarını arıyor.

Bazı durumlarda koleksiyoncular, müze yetkililerinin değerlendirme yapabilmesi amacıyla eserleri bağışlamayı kabul ediyor.

Üst düzey küratör Dr. Peter Higgs, British Museum yetkilileri tarafından "eski eserleri çalmak", "zarar vermek" ve "satmakla" suçlanıyor. Higgs ise hakkındaki bu suçmalaları reddediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir