• DOLAR 32.546
  • EURO 35.197
  • ALTIN 2468.699
  • ...
Rusya, Afganistan hükümetini ekonomi forumuna davet etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rus haber ajansı TASS'ın aktardığına göre Rusya Dışişleri Bakanlığı Asya İkinci Departmanı Direktörü Zamir Kabulov, dışişleri ve adalet bakanlıklarının Taliban'a yönelik yasağın kaldırılması konusunda Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir rapor sunduğunu söyledi.

Kabulov, ülkesinin Taliban'ı 5-8 Haziran tarihleri arasında St Petersburg'da düzenlenecek Uluslararası Ekonomik Forum'a katılmaya davet ettiğini söylemesine rağmen bazı konuların halen beklemede olduğunu sözlerine ekledi.

Bir zamanlar Londra ve New York'tan Batılı CEO ve yatırım bankacılarını ağırlayan St Petersburg forumu, Ukrayna savaşının Rusya'nın Batı ile ilişkilerinde 1962 Küba Füze Krizi'nden bu yana yaşanan en büyük krize yol açmasıyla büyük değişikliklere uğradı.

Daha önce Rusya'nın geniş kaynakları ve zenginliğinden pay almak isteyen Batılı yatırımcılar yerine Çin, Hindistan, Afrika ve Orta Doğu'dan ilgi gelmeye başladı.

Rusya, 2003 yılında Taliban'ı resmi olarak "terör örgütü" olarak tanımlamış olsa da hareketle gayri resmi temasları kurmaya devam etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir