• DOLAR 32.665
  • EURO 35.147
  • ALTIN 2445.645
  • ...
Valilik uyardı Ankaralılar dikkat! Yarın yüzmek zorunda kalabilirsiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden alınan son verilere dayanarak, 28 Mayıs 2024 Salı günü Ankara genelinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğini duyurdu. Valilik, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden alınan son verilere göre; 28.05.2024 Salı günü Ankara il genelinde beklenen gök gürültülü sağanakların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji uzmanları, özellikle akşam saatlerinde etkisini artırması beklenen sağanak yağışların, kentte günlük yaşamı olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Uzmanlar, su baskınları ve ani sel riskine karşı vatandaşların dere yataklarından ve su birikintilerinden uzak durmalarını, sürücülerin ise trafikte dikkatli olmalarını tavsiye etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir