• DOLAR 32.67
  • EURO 35.425
  • ALTIN 2502.63
  • ...
Eritre Devlet Başkanı Afewerki'den Sudan'ın güvenliğine destek açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sudan Geçici Egemenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Malik Akar, Eritre'ye yaptığı ziyaret sırasında başkent Asmara'da Eritre Devlet Başkanı Isaias Afewerki ile bir araya geldi.

Ziyareti sırasında Afewerki, Sudan hükümet liderlerinin "Sudan'a karşı kurulan büyük komplolar" ve "Sudan'ı bölme planları" karşısında Sudan'ı güvenliğe götürmeleri gerektiğini vurguladı.

Isaias Afewerki, Sudan'a verdiği desteği ve Sudan halkının savaş, yerinden edilme ve mülteciler nedeniyle çektiği acılara son vermek için hükümetiyle birlikte çalıştığını vurguladı.

Görüşmede iki taraf, Sudan Hükümeti'nin Sudan ile hükümetinin ve halkının yanında yer alan dostları arasında ortak çıkarların korunması ve saygıya dayalı dengeli dış ilişkiler kurma stratejisi doğrultusunda ikili ilişkileri ve ortak iş birliğinin geliştirilmesini ele aldı.

Akar, Afewerki'ye insani durumdaki gelişmeler, askeri durum, Sudan krizinin çözümü için ortaya konan girişimler ve hükümetin bunlara ilişkin tutumu hakkında bilgi verdi.

Akar ayrıca Sudan'ın, Sudan halkının onurunu ve devletlerinin egemenliğini koruyan tüm girişimlere açık ve istekli olduğunu yineledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir