• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
İletişim Başkanı Altun: israilliler ne derse desin, en kısa zamanda Filistin devleti kurmalıyız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İletişim Başkanı Altun, sosyal medya hesabından İngilizce yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"israil hükûmeti, masumların kanını ve gözyaşını akıtmaya doymak bilmiyor. Tel Aviv'deki cani rejim, 'uygar dünyanın' gözleri önünde soykırım suçu işliyor.

israilin aç, evsiz ve savunmasız insanları hedef alan saldırıları, insanlığın kolektif bilincine aleni bir hakarettir. İnsan hayatını hiçe sayma, israil hükûmetinin adeta ruhuna işlemiş durumdadır. Bu; utanç verici, korkunç ve iğrenç bir durumdur.

Yıllardır barışa aracılık ediyormuş gibi görünen ABD'nin yardımı ve desteği olmasaydı, israilin kökleşen işgal ve Filistinlileri mülksüz bırakma politikasını sürdürmesi mümkün olamazdı.

israil, bunların tamamının yalan ve aldatmaca olduğunu bize çok açık bir şekilde gösteriyor. Tek gayeleri işgali devam ettirmek ve kapsamını genişletmek.

israil hükümeti, ABD'nin desteği sayesinde her istediğini yapma özgürlüğüne sahip olduğunu düşünse de tüm dünyanın gözünde dışlanmış bir devlet konumundalar.

Meşruiyet olmadan devlet yönetimi de olmaz. israil, savaş suçları ve insanlık suçları işleyen bir rejim olarak tarihe geçecektir.

Dünya, masum kadınlara, çocuklara ve yaşlılara uygulanan bu barbarca ve akıl almaz şiddet karşısında birleşmelidir. Bu zulme seyirci kalamayız. Hamileri onları korumaya devam etse bile hep birlikte israilin karşısında durmalıyız.

İşgal edilen, mülksüzleştirilen ve öldürülen Filistinlileri korumak görevimizdir. Dünya artık daha fazla durup bekleyemez. israilliler ne derse desin, bu şiddete son vermeli ve en kısa zamanda bir Filistin devleti kurmalıyız.

Bu savaş bitmelidir. Sorumlular hesap vermelidir. "Uygar" ülkeler, savundukları ilke ve ideallere uygun şekilde hareket etmelidir. İnsan hakları ve onuru yalnızca kağıt üzerinde kalamaz.

israilin, işlediği insanlık suçlarının hesabını verme zamanı çoktan gelmiştir." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir